Joulukinkulle sopii sinappinen kuorrutus ja appelsiinilla maustettu kastike.
Kuorrutus:
4 rkl sinappia
3 rkl hunajaa tai siirappia
4 rkl korppujauhoja
Kastike:
2–3 dl paistolientä
vettä
kermaa
appelsiinimehua
1 rkl ohrakasta tai vehnäjauhoja
sinappia
omenasosetta
- Ota kinkun paistoliemi talteen. Anna sen jäähtyä, kuori rasva pois ja valmista kastike.
- Kuumenna liemi. Laimenna sitä vedellä, kermalla ja/tai appelsiinimehulla.
- Suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla tai ohrakkaalla.
- Keitä muutama minuutti. Mausta sinapilla tai omenasoseella.
- Sekoita kuorrutusta varten sinappi ja hunaja tai siirappi. Levitä kinkulle, ripota korppujauhot pintaan.
- Anna kinkun olla 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa