Joulukinkulle sopii sinappinen kuorrutus ja appelsiinilla maustettu kastike.

Kuorrutus:
4 rkl sinappia
3 rkl hunajaa tai siirappia
4 rkl korppujauhoja

Kastike:
2–3 dl paistolientä
vettä
kermaa
appelsiinimehua
1 rkl ohrakasta tai vehnäjauhoja
sinappia
omenasosetta

  1. Ota kinkun paistoliemi talteen. Anna sen jäähtyä, kuori rasva pois ja valmista kastike.
  2. Kuumenna liemi. Laimenna sitä vedellä, kermalla ja/tai appelsiinimehulla.
  3. Suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla tai ohrakkaalla.
  4. Keitä muutama minuutti. Mausta sinapilla tai omenasoseella.
  5. Sekoita kuorrutusta varten sinappi ja hunaja tai siirappi. Levitä kinkulle, ripota korppujauhot pintaan.
  6. Anna kinkun olla 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla