Upota silakat joulun kunniaksi hunajaan tai sinappiin. Tai kokeile päärynämehulla maustettua silliä.

Hunajasilakat

300 g silakkafileetä

Etikkaliemi:
2 dl vettä
1 tl suolaa
4 rkl väkiviinaetikkaa

Kastike:
1–2 rkl hunajaa
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl kylmää vettä
(suolaa)
roseepippureita

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Sekoita etikkaliemi. Anna silakkafileiden maustua siinä nelisen tuntia.
  2. Valuta kalat. Halutessasi voit vetää nahat pois. Välttämätöntä se ei ole.
  3. Sekoita kastike. Anna silakoiden maustua siinä 1–2 vrk.
  4. Koristele limetti- ja punasipuliviipaleilla sekä persiljalla.

Sinappisilakat

300 g silakkafileetä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Etikkaliemi:
2 dl vettä
1 tl suolaa
4 rkl väkiviinaetikkaa

Kastike:
1–2 rkl sinappia
1 tlk ranskankermaa
sokeria
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
tilliä tai persiljaa
1–2 rkl kapriksia

  1. Sekoita etikkaliemi. Anna silakkafileiden maustua siinä nelisen tuntia.
  2. Valuta kalat. Halutessasi voit vetää nahat pois. 
  3. Sekoita kastike. Anna silakoiden maustua siinä 1–2 vrk.
  4. Koristele tillillä ja persiljalla.

Ruukkusilli

3 matjessillifileetä
1 punasipuli renkaina
1 porkkana viipaleina
pala purjoa renkaina

Liemi:
2 dl vettä
3 rkl väkiviinaetikkaa
0,5 rkl sokeria
kokonaisia musta- ja valkopippureita

  1. Kiehauta ja jäähdytä liemi. Leikkaa sillifileet viipaleiksi ja lado ne ruukkuun kerroksittain sipulin, porkkanan ja purjon kanssa.
  2. Kaada liemi päälle ja anna maustua jääkaapissa pari päivää.

Venäläinen silli

4 kevytsuolattua sillifileetä
1 sipuli
3 keitettyä munaa
etikkapunajuuri
suolakurkku
2 keitettyä porkkanaa
2 keitettyä perunaa
1 tlk ranskankermaa
1–2 dl kevytmajoneesia

  1. Viipaloi sillit tarjoiluvadille ohuehkoksi kerrokseksi. Hienonna sipuli, valkuaiset ja keltuaiset. Kuutioi kaikki kasvikset.
  2. Sekoita ranskankermaan majoneesia ja levitä kastike sillien päälle.
  3. Tee koristeeksi raidat silputuista aineksista.
  4. Helppo ja nopea vaihtoehto: levitä sillien päälle (piparjuuritahnalla maustettua) ranskankermaa ja valmista rosollia.

Päärynäsilli

2 kevytsuolattua sillifileetä
1 dl päärynämehua
2 rkl hunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 pieni sipuli

  1. Sekoita mehu, hunaja, etikka ja silputtu sipuli kulhossa tai tölkissä. Paloittele sillifileet liemeen.
  2. Anna maustua jääkaapissa 2–3 vrk.
Sisältö jatkuu mainoksen alla