Tähän herkkuun on helppo ihastua!

6 hengelle

500 g lohta
2 rkl karkeaa merisuolaa
½ tl sokeria

Lisäksi
200 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl silputtua tilliä
¾ dl silputtua
lehtipersiljaa
2 tl sitruunan raastettua kuorta
½ tl rouhittua
valkopippuria
 

  • Kuivaa fileen pinta ja ripottele sille suola ja sokeri. Kiedo kala muovipussiin ja laita kevyt paino sen päälle. Anna graavautua kylmässä 8 tuntia.
  • Pyyhi pois suola, poista nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa filee pieneksi hakkeeksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, silputut yrtit ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Mausta tartarseos valkopippurilla.
  • Pyörittele massasta palloja tai jätä sellaisenaan kulhoon. Tarjoa saaristolaisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.