Klassikkojen klassikon, kaalilaatikon, reseptin ET:n lukija Merja Koho sai äidiltään ja antoi tyttärelleen. 

Merjan kaalilaatikko

4–6 annosta

1 ½ dl kokonaisia ohraryynejä

1 valkokaali (1 ½ kg)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3–4 rkl siirappia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 rkl voita tai öljyä

500 g jauhelihaa

1 sipuli

2 tl rouhittua mustapippuria

maustepippuria

1 ½ tl suolaa

2 porkkanaa

noin ¾ l lihalientä

  • Keitä ohraryynit lähes kypsiksi vedessä.
  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja kuullota hetki paistinpannulla rasvassa. Mausta siirapilla ja suolalla. Kumoa kaali uunivuokaan.
  • Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta seos pippureilla ja suolalla.
  • Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
  • Sekoita kaaliin ohraryynit, jauheliha ja porkkana. Kaada joukkoon lihalientä vajaa puolet vuuan korkeudesta.
  • Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti.

Vinkki: Kokeile kotimaisen lampaan sesonkiaikaan karitsan jauhelihaa.

“Tämä kaalilaatikko on äidin peruja lapsuudenkodistani. Teimme sitä viikonloppuisin. Ohje on kiertänyt kauttani myös tyttäreni lempiruuaksi. Talvikaalista valmistettuna laatikosta saa kaikkein parhaan.”

Merja Koho, Nousiainen

Resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).

Sisältö jatkuu mainoksen alla