Klassikkojen klassikon, kaalilaatikon, reseptin ET:n lukija Merja Koho sai äidiltään ja antoi tyttärelleen. 

Merjan kaalilaatikko

4–6 annosta

1 ½ dl kokonaisia ohraryynejä

1 valkokaali (1 ½ kg)

3–4 rkl siirappia

1 rkl voita tai öljyä

500 g jauhelihaa

1 sipuli

2 tl rouhittua mustapippuria

maustepippuria

1 ½ tl suolaa

2 porkkanaa

noin ¾ l lihalientä

  • Keitä ohraryynit lähes kypsiksi vedessä.
  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja kuullota hetki paistinpannulla rasvassa. Mausta siirapilla ja suolalla. Kumoa kaali uunivuokaan.
  • Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta seos pippureilla ja suolalla.
  • Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
  • Sekoita kaaliin ohraryynit, jauheliha ja porkkana. Kaada joukkoon lihalientä vajaa puolet vuuan korkeudesta.
  • Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti.

Vinkki: Kokeile kotimaisen lampaan sesonkiaikaan karitsan jauhelihaa.

“Tämä kaalilaatikko on äidin peruja lapsuudenkodistani. Teimme sitä viikonloppuisin. Ohje on kiertänyt kauttani myös tyttäreni lempiruuaksi. Talvikaalista valmistettuna laatikosta saa kaikkein parhaan.”

Merja Koho, Nousiainen

Resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).

Vierailija

Kaalilaatikkoa mummin reseptillä

Vierailija kirjoitti: Milka kirjoitti: Kaalilaatikkooni ei kuulu ohra, siinä on ainoastaan kaalia, sipulia, porkkanaa ja jauhelihan tilalla joko härkistä tai soijarouhetta , munia ja maitoa sekä siirappia, suolaa maun mukaan. Ainesten määrät ovat näppituntumaa. Aluksi paistan kaikki ainekset pannulla niin, että saavat väriä pintaan ja mausta suolalla. Sitten kaikki vuokaan ja siirappia sekaan. Lopuksi teen munamaidon ja kaadan sekaan. Uuniin ja pitkä haudutus matalassa lämmössä. Tarjolle...
Lue kommentti