Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Campeche on hurmaava siirtomaa-aikainen kaupunki, josta tämä maukas coctail on saanut nimensä.

4 annosta

1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1–2 jalapenoa tai
serrano-chiliä
4 tomaattia
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 dl tomaattimehua
1 rkl vaahterasiirappia
tai vaaleaa siirappia
1 limetin mehu
1–2 tl suola

Lisäksi:

400 g katkarapuja (pakaste)
2–3 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 kypsää avokadoa
(tortillachipsejä)

  • Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Halkaise paprikat ja chilit. Poista siemenkodat ja valkoinen osa. Laita paprikanpuolikkaat ja chilit kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita myös tomaatit uunipellille. Sivele kasvisten pintaan öljyä.
  • Paahda uunissa 10 minuuttia ja ota tomaatit pois. Paahda paprikoita vielä 5–10 minuuttia, kunnes paprikoiden kuoret tummuvat selvästi. Tarkkaile vihannesten paahtumista, sillä uunien lämpötiloissa on eroja.
  • Kun paprikat ovat jäähtyneet, vedä paahtuneet, pehmenneet kuoret veitsen avulla irti.
  • Kuori ja halkaise sipuli ja valkosipulit. Laita paahdetut kasvikset ja sipulit kulhoon, lisää öljy ja aja karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Älä soseuta aivan sileäksi.
    Lisää tomaattimehu, siirappi ja limetin puristettu mehu. Sekoita ja mausta suolalla.
  • Anna tahnan maustua jääkaapissa 2 tuntia.
  • Laita tällä välin katkaravut siivilään sulamaan ja valumaan. Juuri ennen tarjoilua kuori ja kuutioi avokadot ja hienonna korianteri. Sekoita katkaravut, avokado ja korianteri tahnaan. Annostele kulhoihin ja tarjoa sellaisenaan tai tortillachipsien kanssa.