
Tomaatti-savulohikakku on hyvä vaihtoehto tutulle voileipäkakulle.
Ohjeella saat 8–10 annosta.
Pohja:
150 g hapankorppuja
75 g voita
Kostutus:
1 dl maitoa
Täyte:
noin 300 g lämminsavulohta
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2 rs (à 200 g) tuorejuustoa, maustamaton
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 ruukku oreganoa
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl suolaa mustapippuria myllystä
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Päälle:
keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
vihreitä ja mustia oliiveja
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta oreganoa, timjamia tai basilikaa
- Aseta leivinpaperipala halkaisijaltaan 24-senttisen irtovuoan pohjalle. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Murskaa hapankorput jauheeksi ja sulata voi. Sekoita hapankorppujauhelma ja voisula keskenään ja painele vuoan pohjalle. Kostuta maidolla.
- Perkaa kala ja hienonna kuivatut tomaatit. Soseuta ne, tuorejuusto, kermaviili, oregano ja chili-kastike. Tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kun lehdet ovat pehmenneet, purista niistä liika vesi. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja liuota siihen liivatteet. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoittele samalla. Kaada täyte vuokaan.
- Peitä vuoka kelmulla. Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan. Lisää päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja ja oliiveja. Sirottele tomaateille vähän suolaa ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Lisää makusi mukaan erilaisia tuoreita yrttejä.