Halutessasi salaatista ruokaisampaa kokeile laittaa mukaan esimerkiksi halloumia.

  • 3 dl punaisia linssejä
  • 1 tl suolaa
  • 2 punasipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl väkiviinaetikkaa
  • ½ dl sokeriarouhittua mustapippuria ja suolaa
    (rucolaa, halloumijuustoa)

Huuhtele ja keitä linssejä suolalla maustetussa vedessä noin 15–20 minuuttia. Varo, etteivät linssit hajoa. Siivilöi linssit vedestä, valuta hyvin ja jäähdytä.

Kuori, halkaise ja viipaloi punasipulit. Kuullota pannulla öljyssä. Lisää väkiviinaetikka ja sokeri ja kiehauta muutama minuutti. Nostele sipulit jäähtyneiden linssien joukkoon.

Kumoa värikäs linssipunasipulisalaatti tarjolle sellaisenaan tai rucolapedin päälle. Rouhi mustapippuria ja suolaa kevyesti pinnalle.

Halutessasi salaatista ruokaisampaa kokeile halloumia. Leikkaa juusto viipaleiksi ja paista viipaleisiin kaunis pinta oliiviöljyssä pannulla. Asettele juustot salaatin pinnalle.

Muista myös nämä salaatit: