Tämä maukas piirakka saa uutta vivahdetta tattaripohjasta.

8–10 palaa
Valmistusaika 60 min

Pohja
4 dl kasvislientä
2 dl tattarisuurimoita
4 rkl pellavansiemenrouhetta
¾ dl vettä
2–2,5 dl tattarijauhoa
1 rkl rypsiöljyä
1 kananmuna
½ tl suolaa

Täyte
1 kesäkurpitsa (noin 300 g)
250 g lohta
200 g briejuustoa
2 rkl oliiviöljyä
5 kananmunaa
2 dl laktoositonta maitoa
½–1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 rkl Herbes de Provence -yrttejä
1 ruukku tuoretta persiljaa

  • Keitä tattari kasvisliemessä paksuhkoksi puuroksi, noin 15 minuuttia. Tattarin kiehuessa sekoita pellavansiemenrouhe veteen turpoamaan 10 minuutiksi.
  • Yhdistä toisessa kulhossa tattarijauho, rypsiöljy ja kananmuna. Lisää turvonnut pellavansiemenrouhe ja jäähtynyt kypsä tattaripuuro. Mausta suolalla ja
    pippurilla. Sekoita kiinteäksi taikinaksi. Tarvittaessa lisää hieman jauhoja. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa vähintään tunti.
  • Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen irtopohjavuokaan
    (halkaisija 25 cm). Paina toinen leivinpaperi pohjan päälle tiiviisti ja pistele pohjaa paperin läpi haarukalla sieltä täältä. Esikypsennä pohja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  • Valmista täyte. Kuutioi kesäkurpitsa, lohi ja juusto.
  • Kuumenna öljy pannulla ja freesaa kesäkurpitsakuutioita keskilämmöllä niin, että ne pehmenevät mutta säilyttävät vihreän värinsä. Lisää lohipalat ja paista 2 minuuttia. Nosta liedeltä.
  • Riko munat kulhoon ja vispaa maito joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
  • Levitä paistetut täyteainekset ja juusto esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle munamaito. Paista 225 asteessa 45 minuuttia.

    Vinkki! Purista piirakan päälle hieman sitruunamehua. Piiras on parhaimmillaan jäähtyneenä tai seuraavana päivänä.

Katso yli 20 pääsiäisen reseptiä tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla