
Kesän kauneimmat leivokset ovat ehdottomasti tässä.
Pohja
- 100 g voita tai leivontamargariinia
- ½ dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g valkosuklaata
- 100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
- mansikoita viipaloituna
- mustikoita
- vadelmia
- mintun- tai sitruunamelissanlehtiä
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Lisää jauho-leivinjauheseos. Viilennä taikinaa jääkaapissa puoli tuntia.
Jaa taikina 12 leivosvuokaan, esimerkiksi mataliin silikonileivosvuokiin. Vuoraa vuoat taikinalla jauhoisin sormin.
Paista pohjia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovatvaaleanruskeat. Irrota pohjat jäähtyneinä vuoista.
Valmista täyte hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita vaniljasokeri ja valkosuklaa huoneenlämpöiseen tuorejuustoon. Anna täytteen viilentyä ja jähmettyä jääkaapissa 1–2 tuntia.
Levitä täyte leivospohjille. Jos täytettä jää, sitä voi nauttia vaikka paahtoleivällä tai keksien päällä.
Koristele leivokset viipaloiduilla mansikoilla sekä mustikoilla ja vadelmilla. Jos leivokset joutuvat odottamaan tarjoilua, säilytä ne kelmulla peitettynä jääkaapissa.