
Hieman aikaa – ja sen vuoksi kärsivällisyyttä – täytyy varata tämän herkun valmistukseen. Mutta miten hyvältä se maistuukaan!
- ½ l mustikoita
- 3 rkl tavallista tai hedelmäsokeria
- 4 rkl sitruunamehua(2 rkl herukkalikööriä)
- 2–3 rkl talkkunaa
Kiisseli
- 6 dl kevytmaitoa
- 3 rkl hedelmäsokeria
- 1 dl maissitärkkelystä (Maizena)
- 1 tl vaniljasokeria
Survo mustikat, mausta sose sokerilla, sitruunamehulla ja liköörillä. Lisää hieman talkkunaa. Pane seos jääkaappiin kiisselin teon ajaksi.
Sekoita kiisseliainekset kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua 3 minuuttia. Sekoita koko ajan.
Mausta jäähtynyt kiisseli mustikkasoseella. Maistele ja lisää halutessasi sokeria tai sitruunamehua.
Huuhdo kuusi pientä vuokaa tai kuppia vedellä ja lusikoi seos niihin. Pane pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
Kasta astiat kuumaan veteen, kumoa jäädykkeet tarjolle ja valuta päälle mustikkasiirappia.