Jauhoiset perunat sopivat hyvin perunasalaattiin.

10 jauhoista perunaa
1 dl oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
2 dl aurinkokuivattua tomaattia 
½ dl kapriksia
2 rkl kapristen lientä
kevätsipulia
kirsikkatomaatteja
1 dl pinjansiemeniä
(sormisuolaa)

  1. Pese ja viipaloi perunat ohuiksi kuorineen.
  2. Kumoa perunat kulhoon ja lorauta öljy joukkoon. Sekoittele niin, että perunat tulevat kauttaaltaan öljyisiksi.
  3. Levitä perunaviipaleet uunipellille yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle.
  4. Kuori ja viipaloi valkosipulista lastuja ja levitä perunoiden päälle paahtumaan. Lisää kevyesti suolaa.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, niin että perunat saavat väriä ja ehtivät kypsyä.
  6. Jäähdytä perunat ja lisää joukkoon aurinkokuivattuja tomaattipaloja, kapriksia ja loraus nestettä kaprispurkista. Tämän kaiken voit tehdä jo edellisenä päivänä.
  7. Lisää silputtu kevätsipuli ja halkaistut kirsikkatomaatit salaattiin viime tipassa.
  8. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä. Kumoa tarjolle kauniiseen kulhoon.

Muista myös nämä ihanat salaatit:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla