Kuva Anna Huovinen
Kuva Anna Huovinen

Kypsennä parsat nyytissä ja hurmaannu mausta.

4 annosta

20 kpl vihreää parsaa
2 siikafileetä (yht. 400 g)
1 sitruuna
4 valkosipulin kynttä kuorineen
4–6 timjaminoksaa
50 g voita
ripaus suolaa

Lisäksi
ruuanvalmistukseen tarkoitettua narua
leivinpaperia

  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
    Katkaise parsan varresta puumainen osa pois. Niputa parsa 5 varren nippuihin ja sido narulla.
  • Leikkaa kalafileet kahteen osaan. Viipaloi sitruuna ja riko valkosipulinkynsien rakenne painamalla kynnen päältä veitsen lappeella leikkuulautaa vasten.
  • Leikkaa leivinpaperista 4 noin 20 cm levyistä palaa. Nosta kalafileet leivinpapereille, aseta päälle muutama oksa timjamia, valkosipulin kynsi kuorineen, parsanippu ja 2–4 sitruunaviipaletta. Lisää kääröihin vielä nokare voita ja hiukan suolaa.
  • Taita leivinpaperin reunat kala-parsanipun yli vastakkain. Taittele tai rullaa kaikki reunat tiukasti kiinni. Näin kypsentäessä muodostuva höyry pysyy paketin sisällä.
  • Nosta nyytit uunipelille ja kypsennä 15 minuuttia. Nosta nyytit uunista ja anna tekeytyä vielä muutaman minuutin ajan ennen paketin avaamista.