Muoviin pakatut kaupan juustot kalpenevat pehmeäaromisen, itse tehdyn tuorejuuston rinnalla.

” Juuston valmistaminen on pian katoava kansanperinne. Minä opin taidon jo lapsena. Nykyään teen juustoa lähes viikoittain ja annan sitä yhdelle sun toiselle. Piimäjuusto maistuu erityisesti hapanleivän päällä suolakurkun kanssa, miksei hiivaleivälläkin. Ohje on niin yksinkertainen ja takuuvarma, että sillä pitäisi jokaisen onnistua.”
Sirkka Vainio

1 l rasvatonta piimää
1 rkl voita
½ dl vettä
3 l täysmaitoa
1 (200 g) prk kermaviiliä
2 kananmunaa
Lisäksi
1 rkl voita
1 kananmuna
½ –1 tl suolaa

  • Ota piimätölkki huoneenlämpöön edellisenä päivänä.
  • Mittaa voinokare ja vesi suureen kattilaan. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Lisää maito ja jatka kuumentamista kannen alla niin, että seos on lähes kiehuvaa.
  • Sekoita kermaviili, kanan­munat ja piimä kulhossa.
  • Kun kattilassa oleva maito on kiehumispisteessä, lisää piimä-kananmunaseos joukkoon rauhallisesti sekoittaen. Hauduta kannen alla 30 minuuttia.
  • Nosta erottunut juustomassa reikäkauhalla kattilasta kulhoon. Sekoita massaan voi, ja kun seos on hieman jäähtynyt, kananmuna. Mausta suolalla.
  • Vuoraa juustomuotti tai lävikkö kostealla sideharsolla. Kaada juustomassa muottiin ja valuta kevyen painon alla jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa tarjolle.
     

Vinkki: Käytä valmistuksessa erottunut hera leipä- tai pullataikinan nesteenä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi tämmöinen vähti juuston teossa, jossa ei ole ihmiskeholle mitään ruuan ravinteita jäljellä - muuta kuin hieman proteiinia? Täysin turhaa puuhastelua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla