Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Tämä ihana keitto menee alkupalana tai yksistäänkin – sen verran herkullinen se on. Avokadot ovat myös niin terveellistä ruokaa!

4 annosta

1 sipuli
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoa
1 tl jeeraa
1 litra kanalientä
4 kypsää avokadoa
1 limetin mehu
1 dl ruokakermaa
½ appelsiinin mehu
1 tl suolaa

  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää vehnäjauhot ja jeera, kypsennä pari minuuttia. Lisää kanaliemi. Keitä 10 minuuttia tai kunnes keittopohja sakenee.
  • Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon ja purista päälle limetin mehu. Lisää kerma ja soseuta haarukalla tai sauvasekoittimella.
  • Kaada sose kuuman keittopohjan joukkoon ja sekoita. Purista keittoon vielä appelsiinin mehu ja mausta suolalla.

    Vinkki! Hienonna pieniksi kuutioiksi keiton pinnalle vihreää ja punaista paprikaa ja valkoista sipulia.

Muista myös nämä keitot