Mitä sinä laitat lämpimille voileiville? Kinkku ja ananas ovat jo legendaariset täytteet.

6 paahtoleipäviipaletta
nokare voita tai margariinia

Täyte 1
2 prk (à 170 g) kokonaisia herkkusieniä
1 rkl rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 dl silputtua persiljaa

Täyte 2
1 ½ rkl sinappia
6 viipaletta saunapalvi- tai Schwarzwaldin kinkkua
3 ananasrengasta
½ paprikaa
rouhittua mustapippuria

Täyte 3
2 prk (à 150 g) tonnikalaa öljyssä
15 cm pala purjoa
2 rkl sitruunamehua
½ dl silputtua tilliä
rouhittua valkopippuria

Kuorrutus
3 dl emmentaljuustoraastetta
2 pientä tai 1 iso kananmuna

  • Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä paahtoleipäviipaleet uunipelille. Paahda leipiä uunissa 2 minuuttia niin, että pinta tulee hieman rapeaksi. Levitä paahtoleipien pintaan ohut kerros voita tai margariinia.
  • Täyte 1 Valuta ja halkaise sienet. Silppua valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sienet ja valkosipuli muutamaksi minuutiksi paistumaan. Silppua persilja. Lusikoi sienet ja persilja leipien päälle.
  • Täyte 2 Levitä ohut kerros sinappia leiville ja päälle kinkkuviipale, halkaistu ananasviipale ja muutama paprikaviipale.
  • Täyte 3 Valuta tonnikalasta neste ja hienonna kala tasaiseksi haarukalla. Halkaise, pese ja leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Sekoita tonnikalan joukkoon sitruunamehu, tillisilppu ja purjo. Lusikoi tonnikalaa leipien päälle. Rouhi päälle valkopippuria.
    Sekoita kuorrutusta varten juustoraaste ja kananmuna. Jaa seos leiville. Paista leipiä noin 7 minuuttia.