Sitruskypsytetty kala on nopea kesäherkku.

Kala on tutkistusti terveellistä syötävää. Sitruunassa taas on paljon C-vitamiinia, mikä on terveydelle erityisen tärkeää. Kun ruoka on vielä hyvää, on kasassa täydellisen reseptin ainekset.

Tässä reseptissä on käytetty siikaa, mutta muukin vaalea kala käy hyvin.

1 (300 g) tuore siikafilee2 limettiä tai 1 sitruuna1 tl suolaapala tuoretta chiliä tai ripaus chilipippuria2 rkl rypsi- tai oliiviöljyäkirveliä tai tilliä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Poista kalasta ruodot. Viipaloi kala ja nosta palat kulhoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puserra sitruksista mehut (noin 1 dl) ja kaada ne kalapaloille. Sekoita nostellen, jotta mehu leviää kaikille viipaleille. Anna maustua viileässä noin 20 minuuttia, jotta kala muuttuu vaaleaksi.

Valuta sitrusmehu pois ja lisää makusi mukaan suolaa, pippuria, öljyä ja tuoretta hienonnettua kirveliä tai tilliä.

Tarjoa alkupalaksi tai pikkusuolaiseksi ruisleivän kanssa.
Vinkki: Sitrusmarinointi sopii mainiosti myös vaikkapa silakkafileille.

Lue lisää: Siikaa ja parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla