Seiti maksaa 5–6 euroa kilo, kalapihvit ja -leikkeet, maustetut fileet ja uunivalmiit gratiinit tuplasti enemmän. Joukossa on kuitenkin niin hyviä, että yhden maistelijan sanoin: Voisin tottua ja ystävystyä!
ET-lehden makutesti-sarjassa testaamme valmisruokia. Lisäksi annamme ohjeen tehdä valmisruoasta parannetun version helpolla reseptillä.

Sitruunaiset kalapihvit
Chipsters, Maarianhamina, 6 kpl, 360 g/3,39 e (11,08 e/kg). Pihveissä 78 % kalaa, josta noin puolet kotimaista kirjolohta, loput norjalaista turskakalaa.
Hyvä rakenne, maku äyriäisiin vivahtava. Kuin kotona tehtyä arkiruokaa. Rakenne ja tilli eivät miellytä.

* * *

Kalaa Cordon Bleu
Maahantuoja Findus, 4 kpl, 320 g/4,49 e (14,03 e/kg).
Pihveissä 35 % seitiä.
Mahtavan rapea pinta. Sisällä hyvää kermaista kastiketta ja tuoreen tuntuista kalaa. Kalaa häviävän vähän yhdessä pihvissä. Kalanvihaajan toiveuni.

* * *

Yrttikastikkeella täytetyt seitileikkeet
Rainbow, 300 g/2,79 e (9,30 e/kg). Koillis-Atlantilta pyydettyä seitiä 41 %.
Mukavasti hyvää kastiketta täytteenä. Tuhtia syötävää. Herkullinen yhdistelmä. Ihanan rapea pinta ja pehmeä sisus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

* * * * *

Marinoidut seitifileet
Maahantuoja Findus, 250 g/2,99 e (11,96 e/kg).
Koillis-Atlantilta pyydettyä seitiä 92 %.
Mukavat mausteet. Kiva, kun ei ole kuorrutusta. Hyvää. Kala vähän kumimaista. Yrttimausteiset parempia kuin tomaatti-persiljaversiot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

* * * *

Kalaa bordelaise
Royal Greenland, Tanska, 400 g/3,35 e (8,38 e/kg).
Alaskanseitiä 75 %.
Suosikkini! Kuorrute rapea, hedelmäisen maukas. Liemikin hyvää. Kala kauniin valkoista, raikkaan makuista. Teki mantelikalasta ex-suosikkini. Voisin tottua ja ystävystyä!

* * * * *

Pisteytys

* = ei maistu
* * = vaatii lisäjalostusta kotona
* * * = hyvää arkeen
* * * * = kelpo kalaa
* * * * * = mainiota ruokaa

TEE ITSE HELPOSTI:

Kotoinen uuniseiti

 <ET keskustelu "ruoka" />

Sisältö jatkuu mainoksen alla