
Mokkapalat kannattaa koristella nonparelleilla ennen kuin kuorrutus hyytyy. Kuva Sanoma-arkisto / Liisa Takala
Reilun kaupan mokkapalat paistuvat uunissa noin 40 minuuttia.
REILUN KAUPAN MOKKAPALAT
Pohjaan tarvitset:
- 3 luomukananmunaa
- 4,5 dl Reilun kaupan ruokosokeria
- 2 ¼ dl maitoa
- 6,5 dl vehnäjauhoja
- 3,5 tl leivinjauhetta
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 rkl Reilun kaupan Luomu kaakaojauhetta (Pirkka)
- 225 g sulatettua voita
Kuorrutukseen tarvitset:
- 3,5 dl Reilun kaupan ruokotomusokeria
- 4 rkl voisulaa
- 4 rkl kahvia
- 4 rkl Reilun kaupan kahvia
- 1 rkl Reilun kaupan Luomu kaakaojauhetta (Pirkka)
- 2 tl vaniljasokeria
Pohja
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kaakaojauhe pienen siivilän läpi, jotta ei tule paakkuja.
- Sulata rasva ja lisää kuumaan rasvaan maito.
- Sekoita munasokerivaahtoon puolet kuivista aineista ja puolet rasvamaitoseoksesta. Sekoita hieman, lisää loput ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tasoita pinta lastalla.
- Paista 200 asteessa (noin 40 minuuttia) kunnes taikina on kypsää.
Kuorrutus
- Keitä vahvaa kahvia.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Siivilöi kaakaojauhe.
- Sulata voi.
- Laita nestemäiset aineet kuivien joukkoon. Sekoita nopeasti ja voimakkaasti.
- Levitä kuorrutus lastalla pohjan päälle.
- Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus hyytyy.
- Anna mokkapalojen jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa