Mokkapalat kannattaa koristella nonparelleilla ennen kuin kuorrutus hyytyy. Kuva Sanoma-arkisto / Liisa Takala
Mokkapalat kannattaa koristella nonparelleilla ennen kuin kuorrutus hyytyy. Kuva Sanoma-arkisto / Liisa Takala

Reilun kaupan mokkapalat paistuvat uunissa noin 40 minuuttia.

REILUN KAUPAN MOKKAPALAT

Pohjaan tarvitset:

  • 3 luomukananmunaa
  • 4,5 dl Reilun kaupan ruokosokeria
  • 2 ¼ dl maitoa
  • 6,5 dl vehnäjauhoja
  • 3,5 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl Reilun kaupan Luomu kaakaojauhetta (Pirkka)
  • 225 g sulatettua voita

Kuorrutukseen tarvitset:

  • 3,5 dl Reilun kaupan ruokotomusokeria
  • 4 rkl voisulaa
  • 4 rkl kahvia
  • 4 rkl Reilun kaupan kahvia
  • 1 rkl Reilun kaupan Luomu kaakaojauhetta (Pirkka)
  • 2 tl vaniljasokeria

Pohja

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kaakaojauhe pienen siivilän läpi, jotta ei tule paakkuja.
  3. Sulata rasva ja lisää kuumaan rasvaan maito.
  4. Sekoita munasokerivaahtoon puolet kuivista aineista ja puolet rasvamaitoseoksesta. Sekoita hieman, lisää loput ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tasoita pinta lastalla.
  6. Paista 200 asteessa (noin 40 minuuttia) kunnes taikina on kypsää.

Kuorrutus

  1. Keitä vahvaa kahvia.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Siivilöi kaakaojauhe.
  3. Sulata voi.
  4. Laita nestemäiset aineet kuivien joukkoon. Sekoita nopeasti ja voimakkaasti.
  5. Levitä kuorrutus lastalla pohjan päälle.
  6. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus hyytyy.
  7. Anna mokkapalojen jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.