Iskelmälaulaja Kake Randelin rakentaa uutta ja korjaa vanhaa koko ajan. Parhaat työkalut hän löytää kirpputoreilta. Minun numeron -juttusarjassa tuttu kasvo kertoo elämänsä tärkeistä numeroista. 

3 taloa

Hallinnoin tällä hetkellä kolmea taloa Mäntyharjulla. Viisi vuotta siten muutin Anne-vaimoni kanssa entiseen kunnan eläinlääkärin taloon, joka on rauhallisella paikalla.

Edellinen koti oli kahden tien välissä ja kyllästyin rekkojen meluun. Se talo odottaa nyt remonttia ja myyntiä.

Kolmas talo on kotitorppani Varpasen kylässä. Se on minulle hyvin rakas ja käyn siellä viikoittain vähintään leikkaamassa nurmikon tai kolaamassa lumet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 moottorisahaa

Rakastan nikkaroimista, vanhan korjaamista ja uuden rakentamista. Hankin kirpputorilta vanhoja työkaluja, sillä ne ovat kestäviä ja nostalgisia. Viimeksi ostin käsiporan ja härkähöylän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla on kaksi moottorisahaa, joilla teen klapeja ja reunapuita kukkaistutuksille. Käytän moottorisahaa monipuolisesti, ja olen käynyt jopa hirrenveistokurssin.

Olen käynyt hirrenveistokurssin.

Kotipihassa uusin puuhamaani on vanhan maakellarin kunnostaminen viihtyisäksi viinikellariksi. Olen jo kalkinnut seinät ja katon sekä tehnyt kellariin koristemaalauksia.

80 neliötä

Minulla on lapsuudenkotini pihalla omin käsin rakentamani 80-neliöinen monitoimihalli. Se on varsinainen miesluola: seinillä on rallikisojen pokaaleja, savikiekkoja ja täytetty hirvenpää sekä vanhoja työkaluja kuten piilukirves ja härkähöylä. Siellä rentoudun ja teen mitä milloinkin huvittaa.

Jos haluan kuunnella Rollareita ja Uriah Heepiä nupit kaakossa keskellä yötä, ajan hallille fiilistelemään. Siellä on muusikon harrastevälineitä ja jopa rallipenkki, jossa on polkimet ja vaihteet. Joskus menen sinne kaverin kanssa pelaamaan rallipeliä. Olemme ajaneet rallia oikeastikin, joten ajamme aikoja.

Menen miesluolaani luukuttamaan rokkia keskellä yötä.

Harrastan myös maalaamista, mutta maalaan vain kun inspiraatio iskee. Alaani ovat akvarellit ja öljyvärimaalaukset, ja teen aina esittäviä töitä, en abstrakteja. Olen ollut 18 vuotta Mäntyharjun kuvataideyhdistyksen puheenjohtajana.

65 kiloa

Painoni on pysynyt 65 kilossa, kiitos isäni luikkuusgeenien sekä energiaa kuluttavan elämäntapani. Olen nopea ja singahtelen sähköjäniksenä sinne tänne. Pihojen kunnossapito ja remonttihommat pitävät kunnossa, salille ei tarvitse lähteä.

Olen jo vuosikausia käynyt kerran vuodessa lääkärillä miehen perushuollossa, jossa otetaan kaikki mahdolliset verikokeet ja esimerkiksi röntgenkuva keuhkoista.

Leikkauksessa on halvaantumisen riski.

Selkäni neljännen ja viidennen nikaman välissä on pullistuma, joka pitäisi leikata. Koska leikkauksessa olisi suuri halvaantumisen riski, hoidan homman mieluummin särkylääkkeillä.

Selkä on kovilla pitkillä ajomatkoilla, sillä pahimmillaan istun auton penkissäperäti 1 500 kilometriä vuorokaudessa.

18 biisiä

Laulan keikalla tunnin, siinä ajassa ehtii vetää 18 biisiä. Vakiolauluja ovat Nasta pimu, Tarja, Jannu huoleton, Avaa hakas ja Kielletyt tunteet.

Yleisössäni on nykyisin eniten 30-40-vuotiaita. Kun he olivat lapsia, heidän vanhempansa kuuntelivat Kakea autossa. Tämä porukka bilettää nyt keikoillani eturivissä autoradionostalgian hurmassa.

41 vuotta

Anne ja minä olemme olleet yhdessä 41 vuotta. Teen hänelle joka päivä ruuan neljäksi, kun hän palaa töistä. Kun olen keikoilla, soittelemme tai viestittelemme päivittäin. Miten menee, sataako siellä, arkista huolehtimista ja välittämistä.

Tuntuu mahtavalta palata keikalta kotiin sunnuntaina. Parasta on, jos Anne on kokannut minulle lempiruokaani liha-makaronilaatikkoa – hän osaa tehdä siitä tosi herkullista. Sitten otan parin tunnin tirsat, käymme koiran kanssa lenkillä ja katsomme yhdessä uutiset.

Meidät ryöstettiin Espanjassa. En mene sinne enää koskaan.

Olen pyörinyt 40 vuotta lavoilla. Anne jää ehkä eläkkeelle ensi vuonna, ja silloin varmaan vähennän hommia.

Tammi- ja helmikuun pidän aina lomaa, ja silloin käymme Annen kanssa ulkomailla. Viimeksi olimme Espanjassa, missä meidät ryöstettiin. Sinne en mene enää ikinä.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 22/2019.

Kauko "Kake" Randelin

  • Syntynyt 1955 Mäntyharjulla, jossa myös asuu.
  • Laulaja. Julkaissut urallaan 24 albumia. 4 kulta-, 2 timantti- ja 2 platinalevyä.
  • Vaimo ja kaksi aikuista lasta.
  • Harrastukset näytteleminen ja kuvataide. Toiminut 18 vuotta Mäntyharjun kuvataideyhdistyksen puheenjohtajana.
  • Keikkailee säännöllisesti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla