Oletko menossa risteilylle? Älypuhelin mukaan. Laivanvarustamo ottaa käyttöön uuden digipalvelun.

Risteilymatkustus ei liene enää entisellään, kun Viking Line on aloittanut uuden mobiilisovelluksen käytön.

Sosiaalisen median huuma on vallannut myös Viikkarit. Punaisilla laivoilla uskotaan, että ihminen haluaa olla yhteydessä omaan porukkaansa entistä tiiviimmin myös risteilyllä ja etsiä ystävää uudella tavalla myös laivalla. Homma hoituu kännykällä.

Matkapuhelinsovelluksella voi luoda oman keskusteluryhmän yhdessä matkustavien ihmisten kesken.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Treffit kannelle?

Uutta on deittipalvelun tyyppinen toiminto, jossa matkustaja vapaaehtoisesti jakaa oman käyttäjäprofiilinsa ja valokuvansa risteilyn muille matkustajille. Kynnys ottaa yhteyttä toisiin matkustajiin on silloin ehkä matalampi kuin muuten. Alkoholillakaan ei tarvitse olla osuutta asiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laivan sosiaaliseen mediaan rekisteröidytään luomalla oma profiili. Tämä tapahtuu lataamalla palveluun kuva, nimi ja ikä. Jos haluaa, palvelun käyttäjä voi näkyä muille halutessaan pelkällä lempinimellä. Ikää kysytään, sillä laivan ystävähaku -toimintoa voivat käyttää vain täysi-ikäiset.

Ystävähaku-toiminnossa matkustaja voi selata kaikkia ystävähaussa mukana olevia profiileja. Kiinnostavan profiilin kohdalla voi painaa “sano hei” -nappia ja profiilissa kuvattu henkilö saa viestin. Jos hän vastaa siihen, käynnistyy kahdenvälinen, tekstimuotoinen chat-keskustelu.

Profiilitiedot säilytetään tietoturvallisesti laivamatkan ajan ja ne poistetaan matkan jälkeen automaattisesti.

Hyödyntää laivan sisäistä verkkoa

Perinteisesti laivoissa on ollut huono matkapuhelinkuuluvuus. Uusi sovellus hyödyntää laivan sisäistä verkkoa, jonka toimivuutta on vielä tehostettu. Palvelussa matkustaja saa myös tietoa laivan ohjelmista ja palveluiden aukioloajoista. Pelkkien kuulutusten ja info-taulujen varassa ei tarvitse enää olla.

Palvelu on käytössä 1. syyskuuta 2015 alkaen Helsinki–Tukholma-, Turku–Tukholma ja Maarianhamina–Tukholma-reiteillä. Tallinnan-risteilijät saavat vielä odottaa vastaavaa sovellusta.

Sovellus on ilmainen ja sen voi ladata iOS- ja Android-puhelimiin.

Marraskuu on risteilykuukausi

Yönyliristeilyjä suomalaiset tekevät eniten marraskuussa, toiseksi eniten helmikuussa. Päiväristeilyjä tehdään eniten elokuussa. Kun matkaan sisältyy yksi tai useampi yö kohdemaassa, matkaan lähdetään mieluiten heinäkuussa. Lähde Tilastokeskus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla