Tallinnan-laivalla voisi asua 1350 euron kuukausivuokralla. Missä muualla tuolla samalla summalla voisi viettää kuukauden? ET-lehti selvitti vaihtoehdot.

ET-lehti kertoi äskettäin Savisen pariskunnasta, joka majoittui putkiremontin ajaksi laivalle. Saviset asuivat laivalla vajaan viikon, mutta ET selvitti laivayhtiöiltä kuinka paljon maksaisi pitempi asuminen. Halvimmalla voisi asua Eckerö Linella, jossa kuukausivuokraksi tulisi 1350 euroa.

Missä muualla tuolla samalla summalla voisi asua? ET selvitti eri vaihtoehdot.

Omakotitaloon vai eduskuntatalon naapuriin?

Helsingin vuokratasoa pidetään kovana. Asunnonvälityssivustolla Oikotie.fi on tarjolla noin 50 vuokra-asuntoa, joiden kuukausivuokra on noin 1350 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Summalla pääsee samalla asumaan kaupungin parhailla paikoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valittavana on esimerkiksi vastaremontoitu 70-neliöinen kaksio jugendtalosta. Katajanokalla sijaitseva talo on aivan rannassa, mutta merinäköalaa ei asunnosta ole. Töölössä taas voisi muuttaa vuonna 1910 rakennettuun kerrostaloon, jonka naapurina on eduskuntatalo. Tämäkin kaksio on juuri remontoitu.

Jos keskustan humu ei houkuta, saa samalla rahalla suuremman asunnon. Pohjois-Helsingistä löytyisi liki sataneliöinen rivitaloasunto, joka kolmine makuuhuoneineen sopisi isommallekin perheelle.

Entäpä jos katseen kääntäisikin toiseen suuntaan, vaikkapa Ouluun?

Vaihtoehdot vähenevät, mutta kaksioiden sijaan asunnoksi löytyykin yli 200-neliöinen omakotitalo viidellä terassilla, saunalla ja kaikilla maailman mukavuuksilla. Jos elämäntilanne sallii, on muutto pohjoiseen enemmän kuin suositeltava vaihtoehto.

Lue myös: Saako Tallinkin ja Eckerön laivoilla asua?

Suomi-Filmin tunnelmissa

ET-lehden kertoma laivamajoitus saattaa houkutella helppoudellaan. Hytti siivotaan kerran päivässä, eikä ruoanlaitosta tarvitse huolehtia. Haittapuolena on rajallinen mahdollisuus käydä maissa hoitamassa asioita, eikä myrskyävä merikään ole kaikkien mieleen. Jos merimatkailu ei innosta, voisi hotelli olla sopiva vaihtoehto.

Hotellialan ammattilaiset valitsivat viime vuoden parhaaksi boutique-hotelliksi Jyväskylässä sijaitsevan hotelli Yöpuun. Sehän olisi tyylikäs majapaikka. Hotellissa olisi esimerkiksi 1950-luvun tyyliin sisustettu Suomi-Filmi-huone. Mikäs siellä olisi asuessa.

– Meillä ei ole pitkäaikaismajoittujia hotellissa ollutkaan. Hotellihuoneen hinta aamiaisineen olisi noin 2000–2500 euroa kuukaudessa, kertoo yrittäjä Ari Pärnänen Yöpuusta.

Hinta karkaa silti Tallinnan-laivaa korkeammaksi eikä 1350 euron budjetti riittäisi tässä hotellissa. Joissakin hostelleissa tuolla kuukausisummalla eläminen olisi mahdollista.

Luonnonläheisempää majoitusta etsivälle voisi sopia Rastilan leirintäalue. Se on meren rannalla, mutta kätevästi metromatkan päässä Helsingin keskustasta. Sieltä voi vuokrata 1–4 hengelle sopivan perhemökin hiukan yli tuhannella eurolla kuukaudessa. Hinta tosin nousee kesäksi, mutta talvi rauhallisella leirintäalueella voisi olla elämys.  

"Terveysriskit estävät yli 3 yön majoitukset"

Todellisen talvielämyksen tarjoaa Kemin kuuluisa lumilinna.

Voisikohan lumilinnassa asua koko talven?

– Olipa mielenkiintoinen kysymys! Meillä ei oikeastaan noin pitkäkestoinen majoitus ole realistinen vaihtoehto. Pääasiallinen syy siihen on, että majoittuminen tapahtuu kylmässä. Lumihotellin huoneissa lämpötila on viisi astetta pakkasen puolella, kertoo Titta Vuorinen Kemin Matkailusta.

– Sen takia suositeltava majoitusaika on yleensä yksi, enintään kaksi yötä. Pitkäkestoisen kylmässä nukkumisen aiheuttamien mahdollisten terveysriskien vuoksi emme pääsääntöisesti tee yli kolmen vuorokauden varauksia.

Pitkäaikainen majoitus voisi muuttua hankalaksi senkin takia, että lumilinnan huoneissa ei ole vessoja ja suihkuja. Isoin ongelma on kuitenkin se, että kuukausivuokra nousee reilusti yli 3000 euron.

Sisältö jatkuu mainoksen alla