Temple Barin alueen nimikkopubi vetää asiakaita.
Temple Barin alueen nimikkopubi vetää asiakaita.

Läpi kesän jatkuvat lennot tarjoavat mahdollisuuden räätälöidä mieluinen reissu Irlannin pääkaupunkiin.

  1. Kuinka usein lentoja on, Finnairin globaalista myynnistä vastaava johtaja Petri Vuori?
    – Dubliniin lennetään kuusi kertaa viikossa Flyben satapaikkaisella Embraer-koneella. Ainut väliin jäävä päivä on tiistai. Vuoroja on neljä aamuisin ja kaksi iltapäivällä. Koska kesä on tulossa, ne on ajateltu lomamatkailijan kannalta. On helppo suunnitella niiden varaan pitkä viikonloppu tai kolmen, neljän päivä reissu viikolla.
  2. Miten Dublin valikoitui?
    – Etsimme kohteita koko ajan ja tutkimme asiakasvirtoja. Lentokentät antavat niihin liittyvää tietoa, josta sitten analysoimme, sopiiko reitti meille. Päädyimme Dubliniin, koska liikenne siellä on lisääntynyt Finnairin verkostoon sopivalla tavalla. Aasiasta Dubliniin on perinteisesti lennetty Lontoon kautta, mutta Heathrow’n ja Dublinin kentän välinen liikenne on ruuhkaista. Siinä Helsingillä vaihtokenttänä on tilaisuutensa.
  3. Miten yleensä etsitte mahdollisia reittejä?
    – Vertailemme kolmea liikennevirtaa: Suomesta lähtevää, Aasiasta Suomen kautta Eurooppaan tulevaa ja Euroopasta Aasiaan menevää. Dublin on kiinnostava, koska kysyntää on sekä Suomesta että Aasiasta Dubliniin, samoin Dublinista Aasiaan. Tilanne tarjoaa paljon potentiaalia, ja samalla suomalaiset saavat uuden suoran yhteyden.
  4. Finnair tekee Dublinin-reitillä codeshare-yhteistyötä American Airlinesin kanssa?
    – American Airlinesin omistama US Airways tarjoaa yhteyksiä Dublinista eri puolille Yhdysvaltoja. Meidän siivillä puolestaan Helsingistä pääsee suoralla lennolla New Yorkiin tai Chicagoon. Dublinissa voi ainoana eurooppalaisena lentokenttänä tehdä rajatarkastuksen Yhdysvaltoihin, jolloin perillä saavutaan kotimaan terminaaliin. Jatkoyhteydet ovat siten sujuvia. Tämä on ikään kuin kädenojennus Yhdysvalloissa asuville irlantilaisille ja heidän sukulaisilleen kotisaarella ja muualla Euroopassa.
  5. Mitä muuta uutta on tulossa?
    – Tänä kesänä lennämme Dublinin lisäksi muun muassa Maltalle ja Kroatian Splitiin. Tilauslentoja on myös muutettu reittilennoiksi, jolloin normaalin lippukaupan takaa löytyy perinteisiä charterkohteita, kuten Rodos ja Kreeta. Ideana on saada hyödynnettyä koko Finnairin verkosto ja yhteydet mahdollisimman tehokkaasti. Lomalennot eivät kuitenkaan kokonaan katoa, sillä aina on asiakkaita, jotka haluavat koko palvelun.
  6. Oletko itse käynyt Dublinissa?
    – Irlanti on varmaan ainut EU-maa, jossa en ole käynyt, joten suunnitelmissa on. Kollegat ovat kehuneet Dublinia inhimillisen kokoiseksi kaupungiksi, johon on helppo tutustua kävellen. Ihmiset ovat tunnetusti ystävällisiä. Irlanti on samanlaista Euroopan reuna-aluetta kuin Suomi, luonto on karun kaunista ja kansa sisukasta.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä tietää Dublinista

  • Vaikka katu- ja muissa kylteissä esiintyy iirinkielistä tekstiä, dublinilaiset puhuvat kyllä englantia.
  • Eurot ovat käytössä Irlannissa.
  • Keskilämpötila on talvella +5 ja kesällä +17.
  • Puolet dublinilaisista on alle 25-vuotiaita.
  • Dublinin alueella asuu lähes kaksi miljoonaa ihmistä. Se on yli puolet koko Irlannin asukasluvusta.

Hyvin sopii uusi reitti myös jatkoyhteydellä Turusta. Tällä hetkellä paikan päällä nauttimasta irlantilaisten välittömyydestä ja hyväntuulisuudesta! Suosittelen lämpimästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla