Ne ovat kaikkialla. Intialaiset lehmät. Ne katselevat, kun olet aamu-uinnilla. Ja ne tallustelevat aurinkotuolisi ohitse.

Lehmät pyrkivät sisälle ravintolaan. Ne ammuvat joogatunnin aikana vieressä. Ne näyttävät siltä kuin kerääntyisivät illansuussa merenrantaan nauttimaan auringonlaskustakin.

Agondassa, pienessä goalaisessa kylässä, ehtii tarkkailla lehmien elämää. Kolmen kilometrin pituinen siisti ranta heijastelee kauniisti valkoisen hiekan, meren ja auringon yhdistelmää. Näkymä voi olla kuin sadusta, johon lehmät kuuluvat.

Varsinaisia resortteja tai hotelleja Agondasta ei löydy. Rantaviiva on täynnä pieniä mökkejä ja majoja, joiden edessä on muutamia aurinkotuoleja. Lukuun ottamatta lehmien tepasteluja tällä rannalla saa olla ihan omassa rauhassa, jos niin haluaa. Kukaan ei tule kaupittelemaan mitään eikä siellä pidetä äänekkäitä juhlia.  Kylä houkuttelee lomailijoiksi heitä, jotka kaipaavat omaa rauhaa ja haluavat pysyä poissa turistilaumojen valtaamista alueista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä täällä voi tehdä?

Aktiviteettejä on riittävästi ja kyläraitilla tarpeeksi palveluita. Aamujoogan jälkeen on ihana mennä ayurvediseen hoitoon tai piipahtaa intialaisessa päähieronnassa. Kalastajat tarjoavat delfiini- ja auringonlaskuajeluita veneillään.

Seikkailunhaluiset vuokraavat skootterin ja piipahtavat sillä esimerkiksi 1,5 tunnin ajomatkan päässä Vanhan Goan alueella, joka on Unescon maailmanperintökohde ja osavaltion entinen pääkaupunki.

 

Herkkusuiden paratiisi:
Manveer's Kitchen

Kun aurinko alkaa laskea, pöydille sytytetään kynttilät ja puheenhälinä peittoaa pian musiikin.

Manveer's Kitchenin löytää noin keskikohdasta Agondan rantaa. Ruokalistalta löytyy perinteisiä goalaisia ruokia, intialaisia annoksia sekä niihin fuusioituja länsimaalaisia makuja. Tämän perheyrityksen parhaat illallisherkut saa tandoriuunista.

Aamuauringon aikaan heidän masala chainsa ja intialainen aamupala herättävät viimeisenkin unikeon, ellei Goan kirkas aurinko ole sitä tehnyt jo.

  • Syö hyvin, mutta halvalla: Manveer's Kitchen, Forget me not -majoituksen yhteydessä

Täydellinen rantamajoitus:
Om Sai Beach Huts

Om Sai Beach Huts sijaitsee rannan pohjoispäässä, joka on eteläpäätyäkin rauhallisempi. 16 mökistä kahdeksalla on täydellinen merinäköala. Uimaan pääsee suoraan oman mökin terassilta, josta voi myös katsella henkeäsalpaavaa auringonlaskua. Rantamökeissä on myös paremmat kylpyhuoneet ja sängyt, mutta niistä saa maksaa puolet enemmän kuin sisäpihan mökeistä.

Jos kaipaa todellista irtiottoa ja piilopaikkaa, tämä on täydellinen valinta. Varjolla varustetut aurinkotuolit, katettu ruokaterassi ja oman mökin terassi tarjoavat puitteet nautinnolliseen löhöilyyn. Ihanan miljöön lisäksi ystävällinen henkilökunta tekee kaikkensa, että vieraat viihtyisivät: paikan päällä onnistuu niin skootterin vuokraus, taksin tilaaminen ja rahan vaihto monia lähipaikkoja halvemmalla.

Paikasta saa myös hyvää ruokaa, jota valmistaa neljän hengen keittiö. Sen erikoisuutena ovat monipuoliset kalaruoat, jotka on taatusti tehty tuoreista paikallisista antimista. Perinteinen intialainen kasvisruoka palak paneer on kermaisen täyteläinen ja sen saa alle kolmella eurolla.

Tiesitkö?

Suurin osa Goan rantamajoista puretaan monsuunikauden ajaksi. Om Sai Beach Huts -paikan omistaja Gaurav Bhagat kertoo, että mökkien purkaminen alkaa viimeistään huhtikuun alussa ja kestää noin kaksi viikkoa. Mökit rakennetaan uudestaan lomakauden alussa lokakuussa.

Paras aika Goan-lomailuun on loka–maaliskuu.
Välilaskun sisältävät lennot kahden viikon lomalle sai vuoden 2016 alussa halvimmillaan 350 eurolla.

Majoitus Agondassa alkaen 8 euroa / yö.

Vierailija

Aiheellinen kommentti tuossa edellä. Olen vuosikymmeniä ihmetellyt, että miksi oletettavasti täysijärkiset suomalaiset matkustavat Intiaan. Maahan, jossa on epämiellyttävän kostean helteinen ilmasto, jossa 90 % matkailijosta sairastuu vähintään turistiripuliin muista sairauksista puhumattakaan, jossa kerjäläiset ovat niskassa koko ajan ja jossa lehmät kulkevat joka paikassa jättäen paskaansa ympäriinsä. Lisäksi koko yhteiskunta on korruptioitunut ja jos turisti joutuu vaikeuksiin niin oikeusturva on olematon . Näissä Intiaa suitsuttavissa jutuissa jätetään myös aina mainitsematta eritoten naisten alistettu asema, heihin kohdistuneet joukkoraiskaukset ja tapot, joista miehet tuomitaan minimaalisiin rangaistuksiin jos yleensäkään tuomitaan yhtään mihinkään rangaistuksiin. Minun puolestani Intia voi pitää lehmälaumansa ja niiden paskomat rannat. Tähän maahan en jalallani astu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla