Katso ohesta talvikauden kiinnostavimmat näyttelyt ja nähtävyydet Lontoon loputtomasta tarjonnasta.

Suuret kuvataidenäyttelyt

Celebrating China's Ming Dynasty. British Museum 18.9.2014-5.1.2015

Kiina ei ole nousemassa ensimmäistä kertaa maailmanmahdiksi. British Museumin näyttely esittelee kiinalaisten uskomattomia saavutuksia ja teoksia vuosilta 1400-1450.

Constable: the Making of a Master. Victoria & Albert Museum 20.9.2014-11.1.2015

John Constable (1776-1837) oli brittiläinen kuvataiteilija, joka oli ensimmäisiä alla prima eli kertamaalaustekniikkaa käyttäneitä ulkoilmamaalareita. Victoria & Albert Museumin näyttely esittelee tämän uranuurtajan töitä ja elämää.

Rembrandt: The Late Works. The National Gallery 15.10.2014-18.1.2015

Rembrandt oli Hollannin maalaustaiteen kultakauden kiistaton mestari. Myöhäisinä vuosinaan 1650-1669 Rembrandt teki rohkeita kokeiluja, jotka inspiroivat ja ihmetyttivät myös seuraavien sukupolvien maalareita. Rembrandtin taituruus hämmästyttää myös nykykatsojaa.

Alibis - Sigmar Polke 1963–2010. Tate Modern 9.10.2014-8.2.2015

Saksalaisesta kuvataiteilijasta Sigmar Polkesta (1941-2010) on sanottu, että hän toi kapitalistisen realismin poptaiteeseen. Töiden koot vaihtelevat pienen muistilehtiön sivuista jättimäisiin maalauksiin.

Polke oli taiteen moniottelija. Hän maalasi, piirsi, valokuvasi, filmasi ja teki kollaaseja. Tate Modern esittelee keskeiset Polket 50 vuoden ajalta. 

Late Turner, Painting Set Free. Tate Britain 10.9.2014-25.1.2015

Romantiikan ajan maisemamaalaria William Turneria pidetään impressionismin isänä. Aikalaisille hänen myöhäiskauden tuotantonsa alkoi olla jo liikaa, mutta jälkikäteen voi todeta, että hän oli aikaansa edellä.

Tate Modern sijaitsee vanhassa tehdaskiinteistössä Thamesin rannalla.

Muut talvikauden näyttelyt

250 vuotta morsiuspukuja.

Wedding Dresses (1775-2014). Victoria & Albert Museum 3.5.2014-15.3.2015

Rohkeita vaateluomuksia

Alexander McQueen: Savage Beauty. Victoria &Albert Museum 14.3.-19.7.2015

Muotokuvia renessanssin mestarilta

Giovanni Battista Moroni: Renaissance Portraits. Royal Academy 25.10.2014¬25.1.2015

Viktoriaanisen ajan kuvanveistoa

Sculpture Victorious. Tate Britain 24.2¬24.5.2015

Jakkupuvun voima

Women Fashion Power (naisten power dressingiä kuningatar Elisabet I:stä Margaret Thatcheriin, Coco Chaneliin ja Lady Gagaan). Design Museum 29.10.2014-26.4.2015

Helmiä seikkailijoille

Wallace Collection

Yksityisen perheen taidekokoelma Manchester Squarella, lähellä Oxford Streetiä. Markiisi Hertford lahjoitti talon ja taidekokoelman valtiolle vuonna 1897. Talo on yhä sen aikaisessa asussaan. Kokoelmasta löytyy muun muassa Rembrandtia, Rubensia ja Frans Halsia. Esillä on myös huonekaluja, posliinia, aseita ja miniatyyrejä.

Sir John Soane Museum, 13 Lincoln's Inn Fields

1800-luvulla eläneen uusklassisen arkkitehdin Sir John Soanen koti. Hänen yksityisessä kokoelmassaan löytyy aikalaistaiteen lisäksi muinaista kreikkalaista ja roomalaista taidetta sekä kiinalaista keramiikkaa. Sir John jätti talonsa ja aarteensa isänmaalleen vuonna 1837. Ainut vaatimus oli, että mitään ei saa muuttaa.

Painettu kirja ei ole kuollut, päinvastoin.

Kenwood House, Hampstead Lane NW3

Arkkitehti Robert Adam suunnitteli vuonna 1764 aatelistalon Mansfieldin jaarlille. Rakennus entisöitiin hiljattain ja sitä ympäröi kaunis puutarha, jossa pidetään kesäisin ulkokonsertteja. Sisältä löytyy taideteoksia Vermeeriltä, Rembrandtilta, Van Halsilta, Reynoldsilta ja Turnerilta.

Eltham Palace, Courtyard, SE9

Tontilla oli aikoinaan palatsi, jota kuninkaalliset asuivat 1300-1500-luvuilla. Vuonna 1933 Stephen Courtauld osti palatsin perheelleen, säilytti entisen Great Hallin ja rakensi sen ympärille upean Art Deco-rakennuksen. Rakennus entisöitiin vuonna 1999 ja sitä on hyödynnetty esimerkiksi Hercule Poirot -filmissä Death on the Nile.

Courtauld Institute of Art

Somerset House sijaitsee Waterloon sillan kulmassa, ja siinä toimi pitkään Englannin väestörekisteri. Courtauld Institutessa on hieno kokoelma impressionistista ja postimpressionistista taidetta - Claude Monet, Edgar Degas, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Paul Cezanne, Édouard Manet... Lisäksi talossa on vaihtuvia näyttelyjä. Ajankohtaisista näyttelyistä mainittakoon Egon Schiele (23.10.2014-18.1.2015) ja Jasper Johns (12.9.2014-14.12.2014). 

Kew Gardens

75 hehtaarin puutarhaan voi matkustaa maanalaisella ja jäädä pois Kew Gardensin asemalla. Kew Gardensissa on maailman suurin kokoelma kasveja, 30 000, ja 750 työntekijää. Tree top walkwaylta voi ihailla puutarhan loistoa 18 metrin korkeudelta. Keskellä puutarhaa sijaitsee pieni kuninkaallinen palatsi vuodelta 1631. Se avattiin yleisölle vuonna 2006.

Barbican Centre, Silk Street, EC2.

Barbican Centre edustaa tympeää 1980-luvun arkkitehtuuria, mutta talon sisältö on sitäkin houkuttelevampi: taidenäyttelyjä, konsertteja, teatteria, elokuvanäytöksiä ja kolme hyvää ravintolaa. Barbican on sekä The London Symphony Orchestran että BBC Symphony Orchestran koti.

Boriksen pyörät

Barclay Cycle Hiren pyörät ovat saaneet lempinimensä Lontoon karismaattiselta kaupunginjohtajalta Boris Johnsonilta. Lontoosta löytyy 10 000 lainattavaa pyörää, joiden käyttö maksaa vain kaksi puntaa päivältä. 

London Walks

London Walks –tuotemerkin alta löytyy mielenkiintoisia ohjattuja kävelyretkiä, joilla voi tutustua Lontoon kiehtovaan nykypäivään ja hämärään menneisyyteen. 

Kuninkaalliset palatsit

Palatsit ovat yleisölle avoimia, jopa Buckinhamin palatsi ja Windsor, jotka ovat edelleen kuninkaallisten käytössä.

Buckinhamin palatsissa on Cairo to Constantinople -näyttely 7.11.2014-22.2.2015, jossa voi tutustua prinssi Edward VII:n ottamiin valokuviin.

Kensingtonin palatsissa on puolestaan ensi kesään asti näyttely Fashion Rules, joka esittelee kuningatar Elisabethin, prinsessa Margaretin ja Walesin prinsessa Dianan käyttämiä pukuja.

Näkemisen arvoisia ovat myös Hampton Court Palace ja Windsorin palatsi, joihin pääsee junalla Lontoosta.

Teatteria pikkunäyttämöillä

Englantia vieraana kielenä puhuville on helpointa valita joku pienistä teattereista, joissa yleisö pääsee lähelle näyttelijöitä. Tällaisia ovat: Almeida theatre, The Young Vic, Donmar Warehouse ja Dorfman theatre, joka on Kansallisteatterin pienin näyttämö. 

Legendaarisessa Albert Hallissa kuulee sekä klassista että poppia.

Pienimuotoisia konsertteja

Tunnettujen konserttiareenojen Wigmore Hallin, Royal Festival Hallin, Albert Hallin ja Cadogan Hallin lisäksi Lontoossa löytää pienimuotoisia konsertteja esimerkiksi kirkoista. 

London Mozart Players esiintyy St. Johnin kirkossa (Smith Square, London SW1) lounaskonserteissa 5.11 ja 3.12.

Hatchlands Park sijaitsee Lontoon ulkopuolella East Clandonissa lähellä Guildfordia. Kyseessä on ainutlaatuinen kosketinsoitinmuseo vanhassa aatelistalossa. Talosta löytyy soittimia, joita ovat omistaneet ja soittaneet muun muassa Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt ja Mahler. Talon musiikkihuoneessa järjestetään pienimuotoisia lounaskonsertteja keskiviikkoisin.

 

Sinikka Saastamoisen lapset puolisoineen ja lapsineen vuokraavat joka jouluksi mökin, johon mahtuu koko heimo.

1960-luvulla pohjoiskarjalainen Sinikka Saastamoinen jäi leskeksi neljän alle 10-vuotiaan lapsen kanssa. Lisäksi hän odotti viidettä.

– Perhe hitsautui yhteen niin tiukasti, että aikuiset lapset perheineen haluavat vieläkin viettää joulut yhdessä, kertoo Maija-Liisa Punta-Saastamoinen, Sinikan ainoan pojan Maurin vaimo.

Miniä ja vävyt ovat sopeutuneet perinteeseen.

– Aiemmin menimme kaikki – puolisot, lapset ja lastenlapset – anopin luo, mutta nyt haluamme, että hän saa helpon joulun. Kahdeksankymppisen mummon koko joulukuu ei saa mennä keittiössä.

Kuvassa vasemmalla Pirjo, etualalla Elmeri. Suvetar ja Kaisa koristelevat kuusta.
Kuvassa vasemmalla Pirjo, etualalla Elmeri. Suvetar ja Kaisa koristelevat kuusta.

Pinja koristelee kuusta.
Pinja koristelee kuusta.

Joka jouluksi suku vuokraa mökin, yleensä eri paikasta. Viime vuonna valinta oli Simpelejärvi, jonka rannalla olevaan mökkiin mahtui koko 20 hengen seurue.

Joulunviettoon tulevat Maurin ja Maija-Liisan lisäksi heidän lapsensa Jesperi, 27, ja Suvetar, 22, sekä Maurin sisarukset lapsineen. Maurin sisar Pirjo ja hänen miehensä Pentti Sahlman ajavat vuokramökille Vantaalta. Sinikan esikoistytär Eija ja hänen puolisonsa Pauli Purmonen tulevat Joensuusta, samoin tytär Tarja ja Heino Hämäläinen poikansa Severin kanssa. Tytär Heli tulee joulunviettoon Tampereelta miehensä Keijo Karjulan ja lastensa Jonnen, Pinjan ja Elmerin kanssa.

– Parasta on yhdessäolo. Tuntuu hyvältä päivittää kuulumiset ilman kiirettä. Jokainen tuo jotain jouluruokaa. Esimerkiksi Mauri tekee sinapin, minä jälkiruuan. Tarja on koristelemisen mestari, hän tuo kukat, viimeksi upeat jouluruusut, Maija-Liisa sanoo.

Pirjo ottaa rennosti.
Pirjo ottaa rennosti.

Kodassa paistetaan makkaraa.
Kodassa paistetaan makkaraa.

Näkymä Parikkalan mökin ikkunasta pysäytti.

– Istuin sohvalla ja vain katselin, järvi tuli kuin syliin. Jää oli kaunista, vaikka sen päällä oli muutama sentti vettä. Kastelimme siinä varpaat saunan jälkeen, Maija-Liisa kertoo.

Suvun ohjelmaan kuuluu jouluna herkuttelu, saunominen, ulkoilu ja Trivial Pursuit -peli. Viimeksi sitkeimmät pelasivat aamuneljään.

– Sen jälkeen nukuimme hyvin.

Sinikka viettää joulua lapsenlapsensa Kaisan kanssa.
Sinikka viettää joulua lapsenlapsensa Kaisan kanssa.

Jouluaamuna mummo heräsi keittämään puuron, ja puolen päivän jälkeen koko seurue lähti ulos.

– Oli ihana nähdä, kun mummo käveli nuorten kanssa käsikoukkua ja nautti siitä, että kaikki ovat koolla.

Huvila.net > Loikonsaari 3


Mukana joulunvietossa oli myös Uniikki-kissa. Perhe tuo vuokramökille mukanaan myös piparkakkutalon.
Mukana joulunvietossa oli myös Uniikki-kissa. Perhe tuo vuokramökille mukanaan myös piparkakkutalon.

Ruotsin Lapista ei löydä joulupukkia, mutta hurjia rinteitä senkin edestä. Keltanokka lähti testaamaan, miten pääsee alas Riksgränseniä ja Björklideniä.

Opashan on hullu!

Olen saapunut vasta tunti sitten Ruotsin Lappiin, marssinut saman tien suksivuokraamoon, ährännyt vaivalloisesti massiiviset laskettelumonot jalkaan ja kuunnellut huolestuneena miniluentoa lumivyöryn vaaroista. Ja nyt pitäisi seurata lasketteluopasta vielä kilometri ylämäkeen kohti tunturin huippua.

Olen näännyksissä, hikinorot valuvat poskilla. Ihan kuin noutajan kalsa kosketus tuntuisi olkapäillä.

Björklidenin laelta näkyy Norjaan saakka.
Björklidenin laelta näkyy Norjaan saakka.

Matkaa on tehty jo puoli tuntia, ylämäkeen luonnollisesti. Björklidenin laskettelukeskus näkyy alhaalla pienenä. Horisontissa siintävät Norjan tunturit ja jossain niiden takana Atlantti. Jalassani on karvapohjaiset sukset. Ne eivät lipsu senttiäkään. Eivätkä kyllä luistakaan. Niillä vain tampataan matkaa ylämäkeen.

– Mika, sinä pystyt tähän. Ajattele, miten hienot maisemat ylhäällä odottavat. Sitten laskettelemme pitkin neitseellisiä lumia alas laaksoon. Det är kul! tsemppaa opas Kim Bergsten.

Mihin olen joutunut?

Opas Kim Bergsten vei meidät huipulle.
Opas Kim Bergsten vei meidät huipulle.

Sisulla huipulle

Kokeilin laskettelua ensimmäisen kerran 15-vuotiaana Jyväskylän Laajavuoressa. Alku oli vauhdikas, syöksyin pipo silmillä rinteen suoraan alas. En osannut oudoilla suksilla kurvata, kun en tullut keneltäkään kysyneeksi, miten se tapahtuu. Vauhdin sain pysähtymään juuri ennen parkkipaikkaa.

Sen jälkeen eksyin mäkeen satunnaisesti, keskimäärin kerran vuosikymmenessä. Rinteessä oli joka kerta kivaa, mutta laskettelupuremaa en koskaan saanut. Ehkä Suomen rinteet olivat liian vaatimattomia tällaiselle Laajavuoren veteraanille.

Sitten ystäväni houkutteli testaamaan "vähän kovempaa kamaa", Ruotsin Lapin tuntureita. Ruotsihan on suomalaiselle kuin Amerikka. Siellä kaikki on hienompaa ja suurempaa, niin tunturitkin. Ruotsin Åre tunnetaan pikku-Alppeina, sillä sen korkein huippu Åreskutan yltää yli 1400 metriin. Rinteet ovat kilometrien pituisia. Suomen laskettelukeskuksissa moisista lukemista vain unelmoidaan.

Luonnonrinteissä lasketaan kuin pumpulissa.
Luonnonrinteissä lasketaan kuin pumpulissa.

Vierekkäin sijaitsevissa Björklidenissä ja Riksgränsenissa tunturit kohoavat reiluun kilometriin. Niiden luonnonrinteet sopivat monipuoliseen lasketteluun kuin valetut.

Bergsten on päässyt tunturin laelle ja jatkaa tsemppaamista. Ammattilaiselle kapuaminen on niin helppoa. Määränpää häämöttää, tamppaan karvapohjasuksiani rinnettä vimmaisesti ylös suomalaisella sisulla.

Det är kul! Det måste vara kul!

Lopulta pääsen perille. Viisikymppisen kunto voisi olla kovempikin, mutta olen yhä elossa.

Hiihtopummin tunnustukset

Bergsten auttaa irrottamaan karvapohjat suksista. Vedän keuhkot täyteen tunturi-ilmaa ja annan katseeni nuolla horisonttia. Olen kilometrin lähempänä taivasta kuin tunti sitten suksivuokraamossa. Olo on juhlallinen. Alan ymmärtää, miksi joskus pitää kärsiä, että voi nauttia.

Bergsten kaataa kuksaan kahvia.

– Olen ollut neljä vuotta Björklidenissä ja Riksgränsenissä lasketteluoppaana. Nuorena elin hiihtopummina Ranskan Chamonix'ssa. Siellä aloin myös vuorikiipeillä, ja se on suurin intohimoni. Laskettelu tulee kakkosena. Nytkin jatkaisin mieluiten matkaa aina vain ylöspäin, Bergsten tarinoi kahvitauollamme.

Täällä vartioin minä!
Täällä vartioin minä!

Näkemykseni vain vahvistuu: mieshän on umpihullu.

Huipulla tuulee. Kahvin lämmittävä vaikutus hupenee. On aika miettiä paluuta alas. Bergstenilla on suunnitelma. Seuraamme mestaria jyrkän rinteen reunaan. Rinne ei ole pitkä, mutta korkeusero nostaa hikikarpalot taas pintaan.

– Tässä on paljon pehmeää lunta, kuin höyhenillä laskisi. Seuraa vain minua, tee pitkiä nautinnollisia kaarroksia, nauti joka hetkestä, Bergsten sanoo ja lähtee.

Hiihtohissit lähtevät aivan Riksgränsenin keskustasta.
Hiihtohissit lähtevät aivan Riksgränsenin keskustasta.

Kuperkeikkoja pumpulissa

Bergsten pöllyttää tyylikkäästi lunta kaarrellessaan. Pian hän on rinteen alaosassa odottamassa meitä muita.

Olen ryhmämme keltanokka, muut ovat kokeneita laskettelijoita ja laskevat perässä leikitellen, kaiketi nautiskellen. Lähden liikkeelle. Luonnonrinteessä, vasta sataneessa pumpulilumessa laskeminen tuntuu erikoiselta. Lumi upottaa, vauhti kiihtyy hitaasti. Mutta se kiihtyy.

Tulee kaarroksen aika. Sukset eivät tahdo totella. Käännyn puolittain ja heitän kuperkeikan. Rämmin pystyyn. Sama toistuu seuraavassa mutkassa. Ja sitä seuraavassa.

Alas ehtineet hymyilevät hyväntahtoisesti. Onneksi rinteessä on niin paljon lunta, että kuperkeikkailu ei vammauta, mitä nyt vähän henkisesti.

– Onnittelut, Mika, selvisit. Se oli päivän haastavin osuus. Nyt pidetään hauskaa, Bergsten lupaa.

Puuterilumirinteet houkuttelevat rinnehait näyttäviin temppuihin.
Puuterilumirinteet houkuttelevat rinnehait näyttäviin temppuihin.

Rinne jatkuu loivahkona, ja löydän oman tapani kääntyä upottavassa lumessa. Tuuli suhisee korvissa, laakso lähenee ja talot muuttuvat näkökentässä isommiksi. Mäkeä riittää. Laskettelu kysyy reisilihaksia.

Pidän välillä taukoja ja ihailen arktisen luonnon kauneutta. Olen jo hyljännyt ajatuksen pysyä muiden matkassa. Hiljaa hyvä tulee, alas pääsee kaikilla nopeuksilla.

Lasken hotelli Fjälletin pihaan suksitelineen luo. Pian istun hotellin aulassa, ja takkatuli loimottaa. Kylmä huurteinen tuoksuu edessäni.

Reidet tutisevat, mutta nautin maisemasta Lapporteniin, Lapin porttiin. Näyttää kuin kuu olisi aikojen alkuhämärässä hipaissut Maata ja vienyt puolipallon muotoisen palan tuntureita mennessään.

Björklidenin Fjället tarjoaa huoneiden lisäksi mökkejä.
Björklidenin Fjället tarjoaa huoneiden lisäksi mökkejä.

Vihdoin vohvelia

Hotellin edessä odottaa hytillinen telavaunu. Se täyttyy matkustajista ja lähtee Låktatjåkkon tunturiasemalle 1228 metrin korkeuteen.

Alhaalla aurinko paistaa, mutta perillä odottaa vaakasuoraan viuhuva hyytävä tuuli ja lumimyräkkä. Lapin luonto luo Ruotsissakin outoa taikaa.

Puikahdan kohti mustaseinäistä hirsitaloa. Sisällä odottaa maailman pohjoisin vohvelikahvila. Käyn pirttipöytään, riisun toppatakkini ja tartun vohveliin.

Olen laskettelu-urani huipulla, kukkulan kuningas. Mietin jo tulevaa Åren-retkeä. Pohjoismaiden pisimmät rinteet vain naurattavat Björklidenin veteraania.

Rapea vohveli palkitsee laskettelijan.
Rapea vohveli palkitsee laskettelijan.

Låktatjåkkon vohvelikahvila on maailman korkeatasoisin sananmukaisesti.
Låktatjåkkon vohvelikahvila on maailman korkeatasoisin sananmukaisesti.

Artikkeli on julkaistu ET Matkaopas -lehden numerossa 6/2016.

Laskettelukeskukset

 • Riksgränsenin ja Björklidenin laskettelukeskukset sijaitsevat vierekkäin Kiirunasta kaakkoon lähellä Norjan rajaa, Napapiiriltä 200 kilometriä pohjoiseen. Molemmat tunnetaan hyvistä off-piste-laskuista eli vapaalaskuista rakentamattomilla luonnonlumisilla rinteillä.
 • Björklidenissä on 23 rinnettä ja viisi hissiä. Kittelsdalsin hissi vie korkeimmalle, 1100 metriin. Riksgränsenissä löytyy 15 rinnettä, 6 hissiä ja liki rajattomasti vapaalaskurinteitä. 

Näin pääset perille

 • Helsingistä Tukholman kautta lento Kiirunaan, mistä matkaa perille valtatietä E10 on noin 130 kilometriä. Lentoaika Helsinki-Kiiruna 2,5 tuntia. Kentältä on bussiyhteys laskettelukeskuksiin, 30 e/suunta. Bussi kulkee usein myös Björklidenin ja Riksgränsenin välillä.
 • Kiirettömille sopii juna Tukholmasta Riksgränseniin, matka-aika 18 tuntia.
 • Norjan Narvikin lentokentälle on Riksgränsenistä vain 40 kilometriä, mutta bussiyhteyttä kentältä Ruotsin puolelle ei ole. Ruotsin ja Norjan välinen tie on joskus lumimyrskyn takia päiviä poikki. Oulusta maantietä pitkin Riksgänseniin on 620 kilometriä.
 • Helikopterilla? Arctic Elementsin järjestämillä räätälöidyillä 1-7 päivän Heliski-retkillä kokeneet laskettelijat viedään helikopterilla laskemaan neitseellisille puuterilumille vuoristoon, kuten yli 2 000-metriselle, jyrkkärinteiselle Kebnekaiselle. 

SOS

 • Merkitsemättömillä luonnonrinteillä on lumivyöryvaara. Suksivuokraamoista saa pakollisena lisävarusteena repun, jossa on muun muassa lähetin ja lumilapio. Suksivuokraamojen henkilökunta ja laskettelunopettajat opastavat, miten toimia lumivyöryssä.
 • Laskettelussa voi loukkaantua kaatuessaan. Kannattaa varmistaa ennen matkaa, että vakuutukset ovat voimassa. Kypärä on tärkeä turvavaruste.
 • Ruotsin hätänumero on 112.

Sää

 • Talvisesonki alkaa helmikuussa, kun keli muuttuu epävarmasta aurinkoiseksi. Rinteissä riittää lunta toukokuun puoliväliin. Silloin päivälämpötilat ovat reilusti plussalla, mutta yöt edelleen kylmiä. Säätilan vaihtelut ovat tuntureilla nopeita, mikä kannattaa ottaa huomioon varustevalinnoissa.

Majoitus

 • Riksgränsenissä laskettelukeskuksen sydän on suuri Hotell Riksgränsen, jonka huonevalikoima on laaja himolaskettelijan koppero hyteistä perhesviitteihin. Perhehotelli Meteorologen Ski Lodge tarjoaa personnallista luksusmajoitusta.
 • Björklidenissa majoitustilaa tarjoaa hotelli Fjället 1-4 hengen huoneissa ja lomamökeissä. Todellista huippumajoitusta tarjoaa pieni Låktatjåkkan tunturihotelli 1228 metyrin korkeudessa.