Matkailutoimittajat palkitsivat suosikkinsa koti- ja ulkomaisten matkakohteiden joukosta. Mikä on sinulle mieluisin kohde?

Matkailutoimittajien Kilta julkisti matkamessuilla perinteiset vuoden valintansa matkailun eri kategorioissa.

Ulkomaan kohteen palkinto lankesi finanssikriisistä ja tuhkapilvistä toipuneelle Islannille.

– Saari on ympäri vuoden luontomatkailijan unelma: tuliperäisen maan jylhät vuoret, laavakentät ja kuumat lähteet luovat omaperäisen, mielikuvituksen lentoon houkuttelevan ilmapiirin, Kilta perustelee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Islanti on myös osannut hyödyntää maantieteellisen sijaintinsa. Se on merkittävä pysähdyspaikka matkalla Euroopasta Pohjois-Amerikkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

On varsin tavallista, että Reykjavikissa välilaskun tekevä lentomatkustaja päättääkin jäädä päiväksi pariksi tutustumaan satujen saareen.

– Islanti on omaleimainen matkailumaa, jossa yhdistyvät mystiikka ja luonto sekä modernit hotelli- ja retkipalvelut.

Kilta myös mainitsee perusteluissaan, että kalliina pidetty Islanti on nyt aikaisempaa edullisempi.

Jääkarhujen Ranua

Kotimaan kohde -palkinto myönnettiin vuonna 1983 toimintansa aloittaneelle Ranuan eläinpuistolle, joka on Suomen pohjoisin eläintarha.

– Tästä rohkeasta yrityksestä on tullut merkittävä eläinsuojelun ja kulttuurin kohtauspaikka Lapin läänin eteläreunalla, Kilta toteaa.

Ranuan eläinpuistossa asustaa noin 50 eläinlajia ja yli 200 eläinyksilöä: ruskeakarhuja, ilveksiä, susia, ahmoja ja myskihärkiä.

Tunnetuin eläintarha on Suomen ainoista jääkarhuista, jotka ovat saaneet myös jälkeläisiä. Eläinpuisto on auki ympäri vuoden, ja siellä käy vuosittain noin  100 000 vierasta.

Vapaamatkoja veteraaneille

Matkailutoimittajien Kilta jakoi myös Hyvä teko -palkinnon.

Tunnustuksen sai tällä kierroksella linja-autoyhtiö OnniBus.com, joka on toiminut kotimaan kaukoliikenteessä vuodesta 2012. Varsinainen hyvä teko on yhtiön tarjoamat vapaamatkat sotaveteraaneille.

– Vapaamatkan järjestäminen on tehty ikäryhmä huomioiden mahdollisimman helpoksi. Paikan voi varata soittamalla lisämaksuttomaan numeroon, ja vahvistuksen saa joko sähköpostina tai kirjeitse.

Matkailutoimittajat pitävät myös ilahduttavana sitä, millainen vaikutus halpabussitoiminnan Suomeen tuoneella yhtiöllä on alan kehitykseen. Myös perinteisten toimijoiden tarjontaa on tullut hinnaltaan kilpailukykyisiä lippuja.

Matka 2015 -messut Messukeskuksessa Helsingissä 16.–18.1.

Missä sinä lomailet mieluiten? Kerro mukavin paikka kotimaassa ja ulkomailla sekä keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Mikä kilta?

  • Matkailutoimittajien Kiltaan kuuluu 100 media-alan jäsentä eri medioiden toimittajista valokuvaajiin. Tänä vuonna 46 vuotta täyttävä yhdistys on jakanut kunniakirjoja vuodesta 1972.
  • Killan nykyinen puheenjohtaja on Eero Nokela.
  • www.matkailutoimittajienkilta.fi

Luonnossa kirmaavia Islannin hevosia.

Ainoa miinusmerrki Islannille: kaikki ruoka ja juoma oli kalliimpaa kuin Suomessa. En tiedä, onko tämä asia muuttunut vuosien myötä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla