Turkin hintataso ja kiehtova sekamelska vetävät matkalle Istanbuliin. Mitä tehdä kaupungissa jos rahaa on käytettävissä 1,50–180 euroa?

Balik ekmek, kalaa sämpylän välissä, sitähän se on. Galata-sillan eteläpäässä Eminonun alueella kalastajat keksivät myydä kalaruokaa suoraan veneistään.

Syntyi legendaarinen välipala, veneessä grillattua makrillifilettä, tuoretta salaattia ja punasipulia vaalean leivän välissä.

Istahda jakkaralle, ripauta kalalle suolaa ja sitruunamehua. Syödessäsi voit seurailla Bosporinsalmella risteileviä veneitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Kalasämpylä Kalyata i Barbaros -veneestä 1,50 euroa.

Kirjataivas

Shoppailun ammattilainenkin voi ahdistua Istanbulin suuressa basaarissa. Tavaranpaljouden ähky ja innokkaat myyjät saavat etsimään rauhallisempia polkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suuren basaarin kyljessä sijaitsee Kirjabasaari vanhoine kirjoineen ja muistilehtiöineen. Siellä näin Istanbulin ainoat kissat kehräämässä pienellä aukiolla. Rauhaa rakastaville siis.

  • Sahaflar Carsisi, Kapali Carsi.

Lue myös: Matkabudjetti 0–620 euroa – mihin sillä pääsee?

Kenkä kiittää

”Kiillotin ne Havai Lostrassa.” Näin on kuulunut vastaus jo 63 vuotta, kun joku kysyy, onko sinulla uudet kengät. Kaikki nahkakengillä kävelevät tutustuvat Istanbulin kaduilla liikkuviin kengänkiillottajiin, mutta kenkiään rakastava palaa aina Havai Lostraan.

Istu nahkapenkillä ja seuraa, kun ammattilainen hoitaa kenkiäsi. Se on myös mitä parhainta sielunhoitoa, kertoo isänsä liikettä jatkava Ms Seher. Kokeile tätä, jos kenkäsi kaipaavat pientä ehostusta muutamalla eurolla ja haluat tutustua perinteiseen käsityöammattiin.

  • Havai Lostra salonu, Alif Yilmaz Cad. Aga Cami Sok nro 15.

Syyllinen oli hissipoika

Hotel Pera Palace on rakennettu 1892. Muutkin kuin sen vieraat pääsevät nauttimaan historiallisesta tunnelmasta.

Istahda ison seurustelusalin sohvalle ja juo lasi teetä tai kuohuvaa. Mitäköhän entisajan arvovieraat ovat miettineet istuessaan samassa aulassa?

Hotelli valmistui palvelemaan Orient Express -junan asiakkaita. Täältä myös Agatha Christie sai idean romaaniinsa Idän pikajunan arvoitus (1934). Hotellissa on Turkin ensimmäinen sähkökäyttöinen hissi ja upea ranskalaistyylinen kahvila Patisserie de Pera.

  • Hotel Pera Palace, Meşrutiyet Caddesi nro 52, Tepebaşı. Kahden hengen huone alkaen 180 euroa.

Hintoja

Yö hostellissa alkaen 5 euroa
Ottomaani-ateria ravintolassa alkaen 6 euroa
Meno-paluulennot Helsinki-Istanbul alkaen 140 euroa

Kysely

Haaveiletko Turkin-matkasta?

Kyllä
Kyllä
83.3%
En
En
16.6%
Ääniä yhteensä: 12

Ah, vesi herahti kielelle kun muistelen tuota kala sämpylää, Balik ekmekiä. En ole mikään erikoinen kalan ystävä mutta tuo oli todella maistamisen arvoinen. Yleensäkin ruoka Istanbulissa on hyvää sekä halpaa.

Vierailija

1,50 e  kattaa weskikäynnin.   180 e  riittää viikon lomaan.  6 pv 30 e päivälle  eikä tee tiukkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla