Matka on varattu, mutta seuralainen tuli kipeäksi. Pitääkö minun lähteä yksin reissuun? Vai saanko jostain korvauksen?

Jos itse sairastut ennen lomaa ja joudut perumaan valmismatkasi ennen lähtöä lääkärintodistuksella, saat rahasi takaisin.

Mutta mitä tekee seuralainen, jos hänen lomakumppaninsa sairastuu juuri ennen lähtöä? Onko hänen lähdettävä yksin reissuun?

Ei. Myös terve seuralainen voi perua matkansa niin ikään sairastuneen lääkärintodistuksella, kertoo Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Katri Väänänen Kuluttaja-lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Matkakumppaneiden ei tarvitse asua samassa taloudessa eikä olla sukulaisia, vaan toisen lääkärintodistuksella saat rahasi takaisin vaikka kyseessä olisi ystävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä selkeä sääntö koskee vain valmismatkaa. Itsenäisesti lentonsa ja majoituksensa varanneiden tilanne on mutkikkaampi. Lentoyhtiöillä ja majoitusvarausjärjestelmillä on omat sopimusehtonsa.

Aina kannattaa kuitenkin yrittää ensin matkanvaraussysteemeistä. Sen jälkeen voi matkavakuutus pelastaa. Reissuseuralaisen on syytä anoa korvausta omasta matkavakuutuksestaan tarvittavien dokumenttien kanssa.

Lähde: Kuluttaja-lehti 4/2014

Muutaman kerran on noin käynyt minullekin. Valmismatkan ollessa kyseessä matkanjärjestäjä palautti matkan hinnan vähennettynä 60 euron toimistokuluilla. Toimistokulut korvasi oma matkavakuutus. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla