Kesäisin pyöräillään ja helteet nostavat panimotuotteiden kulutusta. Pitäisikö pyöräiijöillä olla promilleraja? Niin ehdottaa tutkija.

Maaseudun tulevaisuus -lehden haastattelema liikenneturvallisuustutkija Noora Airaksinen puoltaa pyöräilijöille promillerajaa.

- Poliisi saattaa kehottaa taluttamaan pyörää, mutta sakkoja saa vain, jos on aiheuttanut vaaraa, lehden haastattelema Airaksinen sanoo.

- Mielestäni ei ole mahdollista lähteä pyöräilemään humalassa niin, että päättää, ettei aiheuta vaaraa. Humalassa arviointikyky pettää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Liikenneturvan kyselyn mukaan 41 prosenttia suomalaisista hyväksyy humalassa pyöräilyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tankojuoppous on Suomessa rikos. Liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla voi saada sakkoja tai enintään kolme kuukautta vankeutta, jos aiehuttaa vaaraa.

Lähde: Maaseudun tulevaisuus

kirsikankukka55

kaikenlaisia rajoja voi tietenkin laittaa, mutta jos samalla poliisien määrää vähennetään ja poliisipiirejä suurennetaan, ei taida humalassa pyöräilyä ehtiä valvomaan kukaan.

Miksi aina pitäisi laittaa joka asiaan rajoja ja rajoituksia. Sitten pitäisi olla joku taho asiaa valvomassa. Syyllinen pitää tottakai löytää ja hänet pitää tuomita. Vähintään sakkoja, mutta mieluummin linnaa - vaikka ihan vähänkin.

Eikö kerrankin voitaisi luottaa luojan luomaan, että hän ihan itse osaisi jotain oikein. Aina sellainen tyyppi löytyy, joka ei siihen pysty, mutta miksi yhden mädän perunan takia koko säkillinen pitäisi kipata kompostiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla