Ratsastajan ja autoilijan kohtaaminen ei suju aina ilman vaaratilanteita. Kesällä näitä hetkiä on enemmän. Tiedätkö mitä pitää tehdä?

Miten sitten hevosen kohtaaminen liikenteessä onnistuu parhaiten, niin että vältytään ongelmilta?

Ratsastajainliiton ohjeiden mukaan autoilijan autoilija täytyy ensin hiljentää vauhtia, kun hevonen on nähty. Äkkiliikkeet, kaasuttelu ja yllättävät äänet ovat omiaan säikäyttämään hevosen.

– Yleisimmin vaaratilanne syntyy, kun autoilija ajaa liian lähelle tai käyttää äänimerkkiä, Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall sanoo tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kesä tuo hevoset teiden varsille. Suomessa on noin 75 500 hevosta, joista moni liikkuu kesällä maneesin ulkopuolella. Ratsastaminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin eli hevosilla on lupa liikkua myös yksityisteillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos tie on todella kapea, silloin ei kannattaisi lähteä ohittamaan ratsastajaa lainkaan, vaan täytyy odottaa sopivaa levennystä tiessä. Autoilijan on syytä tarkkailla myös ratsastajaa, eikä vain uljasta hevosta.

– Odota ratsastajan käsimerkkiä. Hän istuu korkealla ja näkee pitkälle ja näyttää kädellä kun on hyvä hetki mennä ohi, Sundwall neuvoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla