Lassie-koira, Cheetah-apina... Eläimiä on käytetty ja käytetään yhä hyväksi viihdemaailmassa – myös Suomessa. Mutta kuinka kauan?

Nyt Suomessa halutaan stoppi eläinten viihdekäytölle.  Tämä tarkoittaa niin elokuvia, televisio-ohjelmia, sirkusta ja muita tapahtumia.

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto (SEY) sanoo, että kaikki viihdekäyttö ei aiheuta haittaa eläimille. Osa käytöstä on kuitenkin vastuutonta. Esimerkiksi SEY ottaa Tampereen delfinaarion. Se pitäisi sulkea, liitto vaatii.

– Esimerkiksi viimeaikainen keskustelu Tampereen delfinaariosta on erittäin tervetullutta. Merinisäkkäiden käyttö viihdetarkoituksissa on maailmalla vastatuulessa, ja delfinaariokieltoja ja boikotteja puuhataan parhaillaan useissa maissa. Mielestämme on selvää, että myös Suomen tulee liittyä niiden maiden joukkoon, jotka eivät hyväksy näiden erittäin älykkäiden eläinten sulkemista niille täysin luonnottomaan elinympäristöön ihmisiä viihdyttämään, kertoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääketieteen lisensiaatti Kati Pulli tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös suomalaisten televisio-ohjelmien ja elokuvien eläimet ovat Pullin mukaan tarkkailussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Emme missään tapauksessa pidä hyväksyttävänä sitä käytäntöä, jossa Suomen eläinsuojelulainsäädäntöä kierretään kuvaamalla ohjelmia ulkomailla. Myös tähän pitäisi pyrkiä puuttumaan lainsäädännön keinoin, toteaa Pulli.

Eläinsuojelulakia uudistetaan parhaillaan, ja SEY on ehdottanut useita muutoksia eläinten viihdekäyttöön. Esimerkiksi sirkuksissa pitäisi kieltää kaikki ne eläinlajit, jotka eivät ole täysin kesyyntyneitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla