Moderni perhe -sarja tarkastelee erilaisia modernin perheen muotoja: yksilapsisen homoparin, kolmilapsisen heteroparin ja kaksinkertaisesti etnisen pariskunnan.
Moderni perhe -sarja tarkastelee erilaisia modernin perheen muotoja: yksilapsisen homoparin, kolmilapsisen heteroparin ja kaksinkertaisesti etnisen pariskunnan.

Perheenjäsenet ovat rakkainta maailmassa – tai kaikkein ärsyttävimpiä. Ja ainakin televisiossa niitä raivostuttavia tyyppejä on usein monta, sillä perheen käsite on muuttumassa.

Ingmar Bergmanin Oscar-voittaja Fanny ja Alexander on järisyttävä kuvaus perheen voimasta tuottaa elämää, hellyyttä ja iloa – tai mustinta murhetta, julmuutta ja kuolemaa. Loppu on onnellinen, kiitos perheen neuvokkuuden, lojaaliuden ja jopa todellisuuden rajat ylittävän rakkauden.

Vuonna 1982 valmistuneessa elokuvassa perheen käsite on laaja. Ihan kuin nykyään.

Yhä useammin perheen määritelmä on ikioma. Yksi haikailee agraariajan suurperhettä, toinen näkee läheiset ystävät perheenään, jollekin riittää se rakkain ihminen, miksei vaikka lemmikki. Muoto voi muuttua, mutta tehtävä on entinen: elämän ylläpito.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mediatutkija Veijo Hietala hämmästelee tosi-tv:n osallistujia: "Osa vaikuttaa täysin idiootilta"

Perhekäsitteen muutos tulee tv-sarjoihin varovasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niinpä AVA:n kotimainen dokumentti- sarja Erilaiset perheet onnistuikin kohauttamaan jaksolla lapsiperheestä, jossa heteromies ja kaksi biseksuaalia
naista elävät polyamorista perhe-elämää.

AVA:lla pyörii myös kuudes tuotantokausi Golden Globe- ja Emmy-palkitusta amerikkalaisesta Moderni perhe -sarjasta, joka edustaa dokumentaariseen tapaan esitettävää parodiaa, englanniksi mockumentary.

Sarjan perheistä modernein on homopari, jonka adoptiotytär on vietnamilainen. Yhdysvalloissa keskustelua on herättänyt homopuolisoiden lähes platoninen suhde.

Katsotko sinä televisioiden "perheohjelmia"? Mitä mieltä olet niistä? Kerro ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla