Mökkikään ei ole enää internetiltä rauhoitettua aluetta. Moni suomalainen mökkeilijä käyttää päivittäin nettiä.

Televisiotakin suositumpi media mökillä on internet. Tähän tulokseen on tultu, kun on kysytty asiaa mökkeileviltä suomalaisilta.

Research Insight Finland selvitti asiaa teleoperaattori DNA:n tutkimuksessa.

Kolme neljästä mökkeilijästä viihtyy netissä. Yli puolet (59 prosenttia) heistä sanoo käyttävänsä nettiä mökillä päivittäin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tavallisin väline internetin käyttöön mökillä on puhelin. Vaikka netin käyttö on yleistä lomalla, silti 44 prosenttia vastaajista sanoo, että he välttelevät sen käyttöä mahdollisuuksien mukaan mökillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomalaisille on selvästi tärkeää päästä hakemaan tietoa ja päästä netin äärelle sen hyötyjen vuoksi, ainakin kun kyseessä on vanhempi mökkiläinen. Viihdekäyttöä ei pidetä niin tärkeänä.

Työasioihinkaan nettiä ei haluta mökillä käyttää. Jopa 40 prosenttia vastaajista pyrkii välttelemään työasioiden seuraamista silloin, kun he viettävät mökkilomaa.

Nuorten eli 18–24-vuotiaiden vastaajien mukaan internet-yhteydet ovat jopa saaneet heidät viihtymään mökillä paremmin.

Nuorten tavat käyttää nettiä mökillä eroavat merkitsevästi vanhemmista vastaajista: nuoret seuraavat paikallisia tapahtumia ja omia verkostojaan sosiaalisen median kautta, kun taas vanhemmat arvostavat sähköpostia ja hyötypalveluja, DNA:n selvitys kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla