Viime vuonna suomalaiskodeissa katsottiin televisiota keskimäärin yli kolme tuntia vuorokaudessa. Yli 65-vuotiaat miehet sen sijaan viihtyivät ruudun ääressä liki viisi tuntia.

Yli 65-vuotiaat katsoivat televisiota keskimäärin neljä tuntia 43 minuuttia päivässä. Tämän ikäryhmän miehet viettivät ruudun ääressä neljä tuntia 51 minuuttia, naiset viitisentoista minuuttia vähemmän.

Ikäryhmässä 45–65-vuotiaat televisiota katsottiin keskimäärin kolme tuntia 38 minuuttia. Miehille kertyi katseluaikaa kolme tuntia 49 minuuttia, naisille parisenkymmentä minuuttia vähemmän.

Yleisradion kanavat keräsivät katseluajasta 44 prosenttia, MTV:n 28 prosenttia ja Nelonen Median 15 prosenttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kättely suosituin

Viime vuoden katsotuin ohjelma oli jälleen TV1:n Itsenäisyyspäivän vastaanotto. Ohjelmaa seurasi keskimäärin yli 2,1 miljoonaa katsojaa. Toiseksi eniten katsottiin saman kanavan itsenäisyyspäivän iltauutisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kolmanneksi katsotuimmaksi ohjelmaksi nousi Sotshin olympiakisojen kilpailupäivä helmikuun puolivälissä TV2:ssa. Sitä seurasi keskimäärin yli 1,8 miljoonaa katsojaa.

Vuoden aikana järjestetyt monet kansainväliset urheilun arvokisat näkyivät muutenkin tilastoissa. Kymmenen katsotuimman ohjelman joukossa jopa puolet oli urheilun arvokisalähetyksiä.

Viihde virittää

Myös viihdesarjojen suosikit kiinnostivat isoja yleisöjä. Kun urheilun arvokisalähetyksiä ei huomioida, yksittäisistä lähetyksistä kolmanneksi eniten katsojia keräsi MTV3:n Putouksen jakso, joka esitettiin tammikuun lopussa. Katsojia oli keskimäärin 1,6 miljoonaa.

Nelosen Vain elämää -ilmiön vahvuudesta kerto, että miljoonan haamuraja ylitettiin useasti sekä television että verkon puolella. Yksinään Loirin Armo-esitystä on katsottu Ruudussa yli puoli miljoonaa kertaa.

Luvut käyvät ilmi Finnpanelin mittaritutkimuksesta.

Minulla ei nykyään ole televisiota. Ennen vietin sen ääressä tunteja päivässä. Nyt harrastan paljon liikuntaa ja muita rientoja, myös tietokoneen ääressä kuluu aikaa. Arvonnat ja kilpailut netissä ovat minun "työtäni" - joskus Onnetar on suopea, ja aivot saava saavat jumppaa. Myös vieraskielisillä kilpailusivuilla käyn. 

Joskus harvoin katselen koneeltani TV-ohjelmia. Ainakin Carl Philipin häät kesäkuussa aion katsoa!

Keskiarvo jää alle tunnin päivässä.  Joku asiaohjelma joskus, sitten pari kolme päivää  ei yhtään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla