Älypuhelimen saa nyt 60 euroa halvemmalla kuin vuosi sitten. Hyvät sovellukset on jo keskihintaisissa malleissa.

Keskihintaiset älypuhelimet ovat tänä vuonna käyneet hyvin kaupaksi, sillä niiden ominaisuudet täyttävät jo useimpien tarpeet.

– Enää ei tarvitse ostaa kalleinta mallia, että pääsee nauttimaan hyvistä sovelluksista, Mauri Pietikäinen Microsoft Mobile Oy:sta sanoo.

Tammi–kesäkuussa Suomessa myytiin reilut 870 000 älypuhelinta, ilmenee kodintekniikka-alan markkinoita seuraavan Kotekin keräämistä tiedoista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Neljä viidestä myydystä matkapuhelimesta on jo älypuhelimia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös tablettien hinnat laskivat

Älypuhelinten keskihinta on vuodessa pudonnut reippaasti: 377 eurosta 316 euroon. Tavallisen matkapuhelimen keskihinta painui jo alle 70 euron.

Kodin tietokonevaihtoehdoista erityisesti tabletit kiinnostavat. Kesäkuun loppuun mennessä tabletteja oli tänä vuonna myyty lähes 340 000 kappaletta, mikä tarkoittaa reilun 51 prosentin kasvua viime vuoden vastaavasta ajasta

Tablettien keskihinta on vieläkin liki 400 euroa, mutta se on silti laskenut viime vuodesta melkenin neljäkymppiä.

Kotikokit ostivat pienkoneita

Ruoanlaiton suosio näkyy yhä myyntitilastoissa. Tehosekoittimia, vatkaimia ja yleiskoneita ostettiin jopa 40 prosenttia enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla, vaikka hinnat ovat pystyneet entisellään.

Maltti ja varovaisuus kuluttamisessa näkyy tilastoissa niin, että viihde-elektorniikan myynti hidastui ja isojen kodinkoneiden kauppa polki paikoillaan vuoden alkupuoliskolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla