Ikkunat kiinni, vaikka hiki virtaisi. Toimittajamme järkyttyi kuullessaan, miten epäinhimillisesti vanhainkodin asukkaita helteessä kohdellaan.

Ikkunoita ei saa avata, vaikka huoneen lämpötila kohoaa. Miksi? Koska säännöt sanovat niin. Koska joku saattaa tehdä itsemurhan. Koska muistisairas saattaa kadota.

Täytyykö kaikkien, niin sanotusti terveidenkin vanhainkodin asukkaiden sitten kärsiä paahtavissa helteissä? Miten helteistä oloa voitaisiin laitoksissa helpottaa? Tuleeko avatuista ikkunoista myös liikaa kuumaa ilmaa?

Toimittajamme järkyttyi kuullessaan luotettavalta taholta, pääkaupunkiseudulla vanhainkodissa työskentelevältä lähteeltään,  että vaikka huoneiden lämpötila on yli 30 astetta, on ikkunoiden avaaminen kieletty. Osastolla on paljon muistisairaita, mutta myös muita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Tuntuu jotenkin kauhealta, jos muut tukehdutetaan lämpöhalvaukseen siksi, että joku joskus on tehnyt itsemurhan. Kuulostaa taas siltä, että päätöksiä noudatetaan pilkun tarkasti, mutta inhimillisyyttä ja järkeä ei ole mailla halmeilla, toimittajamme pohtii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oletteko kuulleet vastaavasta?

Osallistu keskusteluun ja kerro kokemuksesi aiheesta täällä.

Eihän nuo  pikku puhaltimet  kalliita ole ja sähkönkulutuskin hehkulampun luokkaa.  Mutta vanhukset, tokko nuo äänestää että hitot heistä.

Valitettavasti  henkilökuntaa ei ole huolehtimassa  heikoinpien juomisista ja jostain  välipalahedelmistä.

Eli porukkaa töihin, eiköhän niitä kortistosta löydy.

Kyllä koneelisesti  ilmastoidussa asunnossa ikkunat pidetään suljettuna mutta, ei kai paljon maksais kun olis muutama tuuletin pyörimässä. Eihän niitä koko kesääkään tarvitse käyttää ja henkilökuntakin olis virkeämpää. Porukalla vaatimaan. Paikalla oleva ihminen ei kyllä läkähdy jos annetaan juotavaa tarpeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla