Lasikopissa istuvalle, 83-vuotiaalle naiselle esiintyjälle hankittiin poliisin käskystä alusvaatteet Helsingin keskussa.

Hollantilaistaiteilija Dries Verhoevenin performanssissa 83-vuotias nainen istuu lasikopissa alastomana. Naisella on naamio, jotta hän näyttäisi nuoremmalta.
Mutta tämä oli liikaa virkavallalle.

Helsingin poliisi piti esitystä sukupuolisiveyttä loukkaavana ja  kielsi teoksen.

Taiteilija ja Baltic Circle -festivaalin järjestäjät pitivät tapausta ”surullisena” ja ”absurdina”. Taiteilija ei ole koskaan aiemmin kohdannut moista toimintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaapelitehtaalla oli aikoinaan eräs näyttely.  Eräs taiteilija  oli levittänyt roskapussien sisällöt lattialle.  Hajusta päätellen oli tuoreenpaa kuin tämä 83 vuotias .

Mökin muori

Luoja sentään, eikö tuon ikäisellä mummolla ole mitään muuta tekemistä? En näe tuossa mitään taidetta enkä löydä siitä edes huumoria. Mutta jos joku olisi halunnut alastonta mummoa pällistellä niin olisihan se voitu hänelle kaikinmokomin suoda.

Kannattaa huomata, että taiteilija ("taiteilija"?) on hollantilainen. Ehkä hän on jopa aidosti ihmeissään suomalaisten asenteesta, hänen kotimaassaanhan ei tunnetusti hätkähdetä, että jopa mummoja istuskelee alastomina tiettyjen kaupunkikortteleiden näyteikkunoissa ihan muussa kuin taiteellisessa tarkoituksessa.    

Sisältö jatkuu mainoksen alla