Ministeri Laura Rädyn toiminta on tyrmistyttänyt tällä viikolla – myös Etlehti.fi:ssä.

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) nosti lääkärin työssä ansaitsemiaan tuloja verottomina osinkoina omaisuuttaa hoitavan yhtiönsä kautta.

Rädyn toiminta on ollut laillista, mutta Etlehti.fissä keskustelijat ovat pohtineet, pitäisikö Rädyn erota vai onko hän vielä sovelias ministerin työhönsä. Suurin osa tyrmää nämä toimet.

Mutta puolustajiakin on.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Osinkojen ottaminen tapahtui edellisen lain sallimana jo vuosia sitten ja ennen ministeriyttä. Se on ollut silloin laillista, ja yleistä muun muassa lääkäreiden ja juristien keskuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eri asia on sitten se, oliko laki oikeudenmukainen, osa lukijoista kirjoittaa.

– Laittomuuksiahan ei tässä ole tehty, ei Räty eikä puolueet. Tässä on vain hyväosaisten puolue junaillut lisää etuisuuksia hyväosaisille. Moraalisesti on tehty hyvin väärin.

Mutta ovatko jotkut Rädyn "puolustelijoista" jopa laskelmoivia? Kommenteissa kun pohditaan muun muassa puoluekannatusta.

– Hyvä jos jatkaa tehtävässään. Nyt on vaalit lähellä ja tämä asia jäytää kokoomuksen kannatusta. Olisi pahempi jos hän eroaisi tehtävästään, silloin kansa ikään kuin antaisi anteeksi hänen mokansa ja kokoomuksen kannatus ei kärsisi.

Alle 2100 euroa?

Kritiikkiä on tullut myös ministerin lausunnosta, jossa kerrotaan vain pienen osan suomalaisista tienaavan alle 2100 euroa kuukaudessa. Hän sanoi ihmettelyistään alun perin Verkkouutisille.

– Kun Euroopassa joku ministeri mokaa, niin lähtö on samalla viikolla.

Sittemmin Laura Räty on pahoitellut tätä kommenttiaan.

– Puhe pienituloisista oli iso moka, mutta ministeri ei tehnyt siinäkään mitään laitonta. Ei ole rikos olla tietämätön, ei varsinkaan jos korjaa virheensä ja pahoittelee aiheuttamaansa mielipahaa.

Mitä mieltä sinä olet tapaus Laura Rädystä? Kerro mielipiteesi ja keskustele aiheesta täällä.

Vierailija

Jälleen kansalle tarjotaan leipää ja sirkushuveja.

Uudeksi ympäritöministeriksi on nimitetty Sanni Grahn-Laasonen. Untuvikko, ensimmäisen kauden kansanedustaja, Stubbin entinen avustaja.

Piiri pieni pyörii...

Jokainen on joskus ollut ensikertalainen niin kansanedustajana kuin ministerinäkin.

Katsotaan, miten homma hoituu, lytätään sitten näyttöjen perusteella - jos aihetta.

Kenestä olisi mielestäsi pitänyt tulla ympäristöministeri?

 

Vierailija

Jälleen kansalle tarjotaan leipää ja sirkushuveja.

Uudeksi ympäritöministeriksi on nimitetty Sanni Grahn-Laasonen. Untuvikko, ensimmäisen kauden kansanedustaja, Stubbin entinen avustaja.

Piiri pieni pyörii...

Sisältö jatkuu mainoksen alla