Suomalaiset ovat tunnetusti hamstraajakansaa. Etenkin kaapeissa lojuu käyttämättömiä vaatteita – jotka ovat vieläpä rikkinäisiä.

Pursuaako vaatekaappisi äärimmillään? Ihme, jos näin ei olisi.

Ammattijärjestäjä Maria Laitinen on huomannut, että varsinkin naisten vaatekaapit ovat täynnä mitä kummallisempaa tavaraa. Yksi vaatekappale on melkein jo klassikko – jopa rikkinäisenä.

– Rikkinäiset sukkahousut löytyvät kaikilta, Maria paljastaa.
Joiltakin saattaa löytyä vielä useampikin pari, ellei kokonainen laatikko, vanhoja sukkahousuja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miksi sitten naiset hamstraavat rikkinäisiä sukkahousuja?

– Ainahan niitä voi pukea vaikka farkkujen alle, Maria selvittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itseään Maria tituleeraa yhdeksi Suomen ensimmäisistä ammattijärjestäjistä. Hän aloitti työnsä viisi vuotta sitten ja silloin Suomessa oli vain yksi samanniminen toimija. Maria on ollut myös perustamassa muun muassa Suomen Ammattijärjestäjien yhdistystä.

Vaatteet antavat perspektiivin ammattijärjestäjän hommaan ehkä parhaiten, toteaa Maria. Jos kaapissa on vaikka 1990-luvun jakku, voi itseltään kysyä: Pukisinko sen huomenna päälle? Jos vastaus on ei, miksi jakku sitten siellä vielä roikkuu.

– Asiakkaiden yleisin lause on: ”Ei tätä voi heittää vielä pois, tarvitsen sitä vielä joskus”.

"Älä jätä tätä perinnöksi” – katso pysäyttävät ennen ja jälkeen -kuvat

Vierailija

Kerään rikkinäisiä sukkahousuja. Teen niistä "salaojia"  kasvihuoneen suuriin ruukkuihin leikkaamalla lahkeet poikki ja täyttämällä ne kevytsoralla tai pikkukivillä. Lopuksi sidon lahkeet solmulle. Näin kevytsora ei sekoitu multaan. Syksyllä karistelen mullat pois, nypin juurenpätkät, laitan eristeet kuivumaan ja odottamaan uutta kasvukautta.

Monena vuonna kokeiltu konsti. Toimii myös amppeleissa ja parvekelaatikoissa.

Kaapistani todella löytyy pussi silmäpakoisia varten. :)

Vierailija

Sukkahousuille on todellakin paljon käyttöä rikkinäisinäkin. Esim. patterien väleistä saa niillä pölyt pois, kun laittaa jonkin pienen painon sukan kärkeen, jotta se putoaa patterin väliin. Siitä sitten otat kiinni varpaista ja toisella kädellä yläosasta ja liikuttelet patterin välissä.

Uusimman käyttötavan keksin, kun tarvitsin ranteelle lastan tapaisen. Salaattikauha oli sopivan muotoinen, joten sidoin sen sukkahousuilla ranteeni tueksi. Kotona hyvä, mutta ei siten kehdannut ihan ihmisten ilmoille mennä. Naurakaa vapaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla