Mieheni äiti kuoli mieheni jälkeen. Perinkö myös hänen omaisuutensa?

Mieheni kuoltua sukulaiset ilmoittivat, etten peri mitään, vaikka luulin, että mieheni testamentti on pätevä:

”Tällä testamentilla minä määrään viimeisenä tahtonani, että kuolemani jälkeen jätän kaiken, olkoon ne mitä tahansa, vaimolleni. Haluan turvata hänen elämänsä talouden aseman. Toivon, että rintaperilliset eivät pyydä lakiosaa.”

Testamentti on tehty 30.5.2011. Mieheni kuoli 6.3.2012, hänen äitinsä 23.5.2013. Kyse on äidin perinnöstä ja mieheni lapsuudenkodista. Perijöitä, siis lapsia, on jäljellä viisi. Testamentti on virallinen, todistajat alla. Testamentin virallisesti tehnyt henkilö sanoi, etten peri mitään, koska mieheni kuoli ennen kuin hänen äitinsä, jonka omaisuudesta ja myös isän perinnöstä on kyse.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minulla on pieni eläkesäästö pankissa. Jos joudun kunnalliseen hoitolaitokseen, otetaanko säästöistäni hoitomaksuja vai jäävätkö ne perillisilleni? Nimimerkki  Epätietoinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perit testamentin nojalla sen omaisuuden, jonka miehesi omisti kuolinpäivänään.

Koska miehen äiti ei ollut vielä silloin kuollut, mies ei kuolinpäivänään omistanut osuutta äitinsä kuolinpesään. Mies ei siis koskaan perinyt äitiään, vaan miehen osuus äidin perinnöstä meni miehen sisaruksille.

Jos miehen isän jälkeistä perinnönjakoa ei ollut tehty miehen eläessä, miehen kuolinpesään saattoi kuulua miehen osuus isänsä kuolinpesässä. Tämän osuuden mies on voinut omalla testamentillaan siirtää edelleen sinulle.

Hoitomaksut perustuvat hoidettavan tuloihin kuten eläketuloihin ja korkotuloihin. Pankkitalletusta ei siis käytetä hoitomaksuihin. Ainoastaan pankkitalletuksen korot huomioidaan maksuissa.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla