Noin joka viides yli 55-vuotiaista asuu vuokralla. Seija Keränen on yksi heistä.

"Haimme pari vuotta sitten mieheni kanssa Tuusulasta asumisoikeusasuntoa, mutta emme löytäneet mieleistämme. Muutimme väliaikaisesti vuokralle.

Tutkimme nettiä ja löysimme mukavalta vaikuttavan vuokra-asunnon Asuntosäätiöltä. Kun kävimme katsomassa asuntoa, se tuntui heti hyvältä.

Parvekkeelle näkyi Tuusulanjärvi, ja pääikkunoistakin oli ihanat näkymät. Puhelias kun olen, varmistin heti ensikäynnillä tapaamaltani naapurilta, että talossa on myös rauhallista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Noloa vai ei? "Yhä useampi eläkeläinen asuu vuokralla"

Nyt olemme asuneet Lounatuulenpuistossa jo pari vuotta ja viihtyneet erittäin hyvin – mikä on ollut yllätys itsellemmekin. Kotimme on 69 neliön kolmio ja vuokra 895 euroa kuukaudessa. Vuokraa ei ole korotettu tänä aikana kertaakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuonna 2010 rakennetussa talossa on 28 asuntoa.

Haimme alun perin asumisoikeusasuntoa, koska halusimme olla varmoja, että saisimme asua asunnossa turvallisesti niin kauan kuin haluamme.

Vuokra-asunnossa asuminen on kuitenkin aivan yhtä turvallista, kunhan vain elää ihmisiksi ja maksaa vuokrat ajallaan. Nyt on säästöjäkin, kun asumisoikeusasuntoa varten säästetyt rahat ovat edelleen tilillä.”

Vuokralaiset ry:n Anne Viita oli etlehti.fin verkkovieraana. Katso koko keskustelu täällä.

3 x Mihin vuokralle?

  1. Yleishyödyllisiä asuinyhteisöjä: Avara, Lakea Oy, Sato-yhtymä, TA-yhtiöt
    ja VVO Yhtymä.
    Näiden omistamista asunnoista osa on arava-vuokra-asuntoja, joiden vuokrat ovat edullisempia kuin yksityisillä markkinoilla. Tulot, varallisuus ja asunnontarve vaikuttavat silloin asunnon saantiin.
  2. Muita vuokranantajia: vakuutusyhtiö Tapiola, Asuntosäätiö ja Hypoteekkiyhdistys.
  3. Valtakunnallisia nettipalveluita: vuokraovi.com, jokakoti.fi, oikotie.fi, asunnonvuokraus.com.
    Sivustoilla on yksityisten, yritysten ja säätiöiden sekä valtion ja kuntien vuokra-asuntoja.

Hyvä ja asiallinen kirjoitus.

Suomessa pidetään tärkeänä, että omistaa asuntonsa seiniä myöten, muualla Euroopassa asutaan vuokralla eikä sitouduta yhteen osoitteeseen loppuiäksi, oli asunto kuinka kaukana palveluista ja hankalakulkuinen tahansa.

Jouduimme 90-luvun laman aikana luopumaan ihanasta omakotitalostamme ja muuttamaan vuokra-asuntoon. Emme ole edes yrittäneet hankkia minkäänlaista omistus/osaomistusasuntoa sen jälkeen.

Olemme nyt eläkkeellä mieheni kanssa ja asumme vuokrakaksiossa uudessa talossa, joka on aivan kauppakeskuksen vieressä, talossa on hissi ja vuokra hyvin kohtuullinen täällä Espoossa. 

Elämme pienillä eläkkeillä, mutta ilman velkaa tai remonttihuolia. Matkustelemme ja nautimme elämästä niin kauan kuin terveyttä riittää.

Suosittelemme muillekin!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla