Hyvinvointia, ei leikkauksia  mielenosoitus järjestettiin elokuussa.
Hyvinvointia, ei leikkauksia mielenosoitus järjestettiin elokuussa.

Asumistuen leikkaussuunnitelmat ovat suututtaneet eläkeläiset, jotka aikovat järjestää Heikoimman puolella -protestin.

Eläkkeensaajien Keskusliiton EKL:n ja Eläkeläiset ry:n mukaan paikalle Helsinkiin odotetaan jopa tuhansia mielenosoittajia.

Heikoimman puolella -mielenosoitus alkaa Helsingin Kansalaistorilla kello 12.30 torstaina 8. lokakuuta. Mielenosoituksen syynä on se, että "suomalaiset eläkeläiset ovat saaneet mittansa täyteen eläkkeensaajan asumistuen kohtalosta".

"Hallitus saattaa suuren
määrän ikäihmisiämme leipäjonoon."

Asumisen tukien lisäksi eläkeläisjärjestöt listaavat tiedotteessaan pitkästi muita sosiaalietujen heikennyksiä, joita hallitus suunnittelee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

–  Hallitus on muun muassa korottamassa sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuja, jäädyttämässä kansaneläkkeitä, pienentämässä lääkekorvauksia, suurentamassa sairaiden taksimatkakorvausten omavastuita, korottamassa sähkö-, kiinteistö- sekä lämmityspolttoaineiden veroja, poistamassa ruokavaliokorvausta. Nämä iskevät pahiten kaikkein heikommassa asemassa oleviin eläkkeensaajiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä hallituksen toimenpiteet saattavat ison määrän ikäihmisiämme leipäjonojen jatkoksi, järjestöt sanovat.

Lue myös: Hallituksen leikkaukset raivostuttavat – "Tervetuloa katsomaan, kun seison leipäjonossa"

Helsingin Sanomat on saanut kuitenkin tietoa hallituslähteistä, että eläkeläisten asumistuki voikin pienentyä korkeintaan 60 euroa kuukaudessa.

– Uudistuksessa eläkkeensaajan asumistuki lakkautetaan kokonaan ja muutetaan yleiseksi asumistueksi. Eläkkeensaajan asumistuen lakkauttaminen tarkoittaa sitä, että Kelan pitää muuttaa yli 190 000 ihmisen asumistukipäätökset.

Aiemmissa laskelmissa leikkaus oli peräti 150 euroa, mutta hallitus on varannut ”vaikutusten loiventamiseen" lisärahaa ensi vuonna 30 miljoonaa euroa, HS kirjoittaa verkkosivuillaan.

Tärkeää! Näin pärjään 1 000 eurolla/kk – eläkeläisten parhaat vinkit

Tämä mielenosoitus hallituksen leikkauksia vastaan järjestettiin elokuussa Helsingin keskustassa.

Kysely

Aiotko osallistua eläkeläisten mielenosoitukseen?

Kyllä
Kyllä
74.8%
En
En
25.1%
Ääniä yhteensä: 286
Veli Koskinen

Jo on aikakin eläkeläisten ryhdistäytyä ja näyttää mitä mieltä olemme asioidemme hoidosta . Kuorolaulu ja tanhu ei elätä. Missä ovat loput eläkeläisliitot? Heilläkö menee hyvin? Epäilen.

Raija Hukkamäki

Hei kkaikki eläkeläiset.Pidetään nyt heikomman puolta,meidän pitää näkyä ja kuulua.Pienituloisten eläkeläisten toimeentulo vaikeutuu-niin monet hallituksen kaavailemat leikkaukset kohdistuvat juuri kaikkein heikompiosaisiin.

Raija Hukkamäki

Sisältö jatkuu mainoksen alla