Suomen suurimmat eläkkeet ovat Uudellamaalla, joissa yksi kunta on ylitse muiden melkein 3000 euron keskieläkkeellä.

Koko Suomessa keskieläke oli viime vuonna 1 588 euroa kuukaudessa. Vuotta aiemmin sama luku oli 1549 euroa.

Uusimaalaiset saivat selvästi muita suomalaisia suurempia eläkkeitä. Maakunnassa asuvat nostivat viime vuonna keskimäärin 1 893 euron kuukausieläkkeen.

Kuntatasolla Kauniainen nousee ylivoimaisesti Uudenmaan kärkeen, mutta myös muun Suomen ohi, 2 959 euron keskieläkkeellä.
Espoossa sama luku on 2 173 euroa ja Helsingissä 1 977 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös Ahvenanmaalla maksettiin keskitasoa korkeampia eläkkeitä. Siellä se tarkoitti keskimäärin 1 708 euron eläkettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös: Nämä neljä asiaa stressaavat eniten eläkeläistä

Pienin keskieläke, 1 122 euroa, on puolestaan Isojoella Etelä-Pohjanmaalla. Tiedot ilmenevät Eläketurvakeskuksen ja Kelan tiedoista.

– Tulos ei yllätä. Uudellamaalla on selvästi muita maakuntia suuremmat keskiansiot. Ahvenanmaan korkeata keskieläkettä selittää osin työkyvyttömyyseläkkeiden vähyys, Eläketurvakeskuksen tilastopäällikkö Tiina Palotie-Heino sanoo tiedotteessa.

Taustaa: Suomalaiset jäävät eläkkeelle entistä iäkkäämpinä

Limingassa vähiten eläkeläisiä

Tuoreen tiedon mukaan Suomen eläkeläisvaltaisimmat maakunnat sijaitsevat Itä-Suomessa. Etelä-Savossa, Kainuussa ja Kymenlaaksossa peräti noin 40 prosenttia kaikista 16 vuotta täyttäneistä asukkaista on eläkeläisiä.

Suomen eläkeläisvaltaisin kunta on edelleen Keski-Suomessa sijaitseva Luhanka, jossa eläkeläisiä on 55 prosenttia asukkaista.

Vähiten eläkeläisiä on puolestaan Oulun lähellä sijaitsevassa Limingassa, missä alle kymmenen prosenttia väestöstä on 65 vuotta täyttäneitä. Eläkeläisiä siellä on vain noin 20 prosenttia väestöstä.

Kaikkiaan eläkeläisiä oli Suomessa viime vuoden lopussa 1 405 000. Tähän joukkoon kuuluvat niin vanhuus-, työkyvyttömyys- kuin maatalouden erityiseläkettä saavat suomalaiset.

Vinkki! Valmistaudu eläkkeelle jo etukäteen
– varaudu ainakin näihin asioihin

Mitä keskieläke tarkoittaa?

  • Suomessa asuvien, työeläkettä tai kansaneläkettä saavien keskimääräistä kuukausieläkettä. Siihen eivät kuulu osa-aikaeläkettä tai pelkkää perhe-eläkettä saavat.

Lähde: Eläketurvakeskus

Eipä ollut mikään yllätys, että juuri Kauniainen. Siellähän ne kauniit ja rohkeat mukavasti elelevät, eläkkeelläkin. (Kyllä, olen himpun verran kade ja kaunainen.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla