2 uutta tapaa hoitaa ruokaostokset järkevästi
Johdon assistenttina työskentelevä Sari antoi nettitilaukset näppärän äitinsä tehtäväksi.
Johdon assistenttina työskentelevä Sari antoi nettitilaukset näppärän äitinsä tehtäväksi.
Jos Terttu Utilta puuttuu jotain kauppareissun jälkeen, sen saa sukulaisilta naapurista.
Jos Terttu Utilta puuttuu jotain kauppareissun jälkeen, sen saa sukulaisilta naapurista.

Nettiruokakauppa ja asiointitaksi pelastavat monen suomalaisen talouden sekä säästävät aikaa ja vaivaa. Kun kauppareissujen määrä putoaa, heräteostot ja epäterveelliset houkutukset jäävät tekemättä. Tutustuimme kahteen talouteen, jossa nämä asiat jo tiedetään.

Kissanhiekka ja maito kotiovelle

"Pari vuotta sitten äitini sai tarjouksen, jossa luvattiin ruokakauppa Alepan nettitilauksen ilmainen kotiinkuljetus. Äiti sai minutkin innostumaan.

Hieman meitä aluksi epäilytti, mahtavatko tuotteet olla tuoreita. Koska asumme samassa rappukäytävässä, päätimme kokeilla palvelua yhdessä.

Huomasin nopeasti, kuinka mukavaa on, kun palaa töistä väsyneenä ja ruokatarvikkeet tulevat sisään seuraavalla ovenavauksella. Se helpottaa elämää ja on suorastaan ylellisyyttä. Ei tarvitse lähteä autolla markettiin hakemaan maitoa ja kissanhiekkaa.
Heräteostoksetkin jäävät tekemättä. Se on silkkaa säästöä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Saamme äitini kanssa molempien ruokatarvikkeet yhdellä kuljetusmaksulla. Kerran juhlien alla lähettipoika sai raahata meille 12 muovikassillista tarveaineita. Sellaisen määrän kerääminen ja kuljettaminen olisi ollut melkoinen urakka.
Tutuksi tulevat lähetit myös antavat nettikaupalle kasvot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Asumme samassa rapussa ja saamme kassit yhdellä kuljetusmaksulla, 6 eurolla."

Tuotteissa ei ole ollut valittamista kuin muutaman kerran. Joskus on ollut vähän liiskaantunut tomaatti pussin pohjalla tai jugurttipurkin kansi puhki, mutta reklamointi toimii hyvin, ja saimme korvaavat tuotteet ja hyvityksenä ilmaisen kotiinkuljetuksen.
Kuljetukset saattavat joskus myöhästellä, jos on ruuhkaa.

Ruuan tilaaminen netistä vaatii suunnitelmallisuutta, mutta siihen oppii nopeasti. Samalla tulee aikaisempaa paremmin pohdittua etukäteen usean päivän ateriat. Ruokaa menee hukkaan vähemmän.

Äitini hoitaa tilaukset netissä, hän on siinä näppärämpi kuin minä. Hän ei kykenisikään käymään yksin kaupassa, joten hänelle palvelu on suuri apu.”

Sari,52, ja Maija Satokangas, Helsinki

Lue myös: "Halpaa ylellisyyttä" – taksi tulee omaa autoa halvemmaksi

Taksikyyti kerran viikossa

"Kouvolan kaupungin asiointitaksipalvelu on minulle välttämätön, sillä asun yksin talossani Aitomäen kylässä. Lähimmät kaupat ovat Valkealassa ja Kouvolassa, jonne kumpaankin on noin kymmenen kilometrin matka.

Mieluiten käyn nykyisin Valkealassa. K. Väisäsen taksi kuljettaa minut joka maanantaiaamu kirkonkylän markettiin. Olemme sopineet, että odottelen kello yhdeksän tienhaarassa, jonne koti­ovelta on parikymmentä metriä.

Taksi vie marketin ovelle. Edestakainen reissu maksaa vain bussilipun verran, seitsemän euroa. Samalla reissulla voin hoitaa muitakin asioita, kuten apteekissa käynnin. Kesäisin poikkean myös hautausmaalla. Taksi noutaa marketin edestä kello puoli yksitoista.

"Käyn kaupassa kerran viikossa ja hankin viikon tarveaineet."

Käyn kaupassa kerran viikossa ja hankin viikon tarveaineet. Katson kotona kaapista, mitä puuttuu, ja teen yleisluontoisen ostoslistan. Kissanruuat pitää aina muistaa.

Tutusta kaupasta tavarat löytyvät helposti. Ainoa huono puoli on se, etten pysty hyödyntämään tarjouksia kuin yhtenä päivänä viikossa.

Olen sen verran vanhan kansan ihminen, ettei minun tarvitse varsinaisesti suunnitella aterioita. Tiedän mitä tarvitsen, ja osaan käyttää ja hyödyntää elintarvikkeet.

Mökkini naapurissa on synnyinkotini, jossa asuu veljeni leski poikansa kanssa. Jos jotain puuttuu, saan sen heiltä ja päinvastoin.

Luulenpa, että hävikkiä syntyy enemmän ihmisillä, joilla kaupat ovat lähellä. Hankintoja ei suunnitella, vaan kärryyn kasataan tavaraa sieltä ja täältä. Sitten ylimääräinen vanhenee jääkaappiin.

Mukavaa tässä on se, että pystyn hoitamaan kauppareissut itse. Ei tarvitse vaivata muita tai tilata erillistä palvelua.”

Terttu Utti, 76, Kouvola

Suosittelemme:  Viikon ruoat 60 eurolla

Kysely

Oletko ostanut ruokaa nettikaupasta?

En
En
83.3%
Kyllä
Kyllä
16.6%
Ääniä yhteensä: 12
26-v. työtön johdon assistentti

"Äitini hoitaa tilaukset netissä, hän on siinä näppärämpi kuin minä. " Onko haastateltava tosissaan? Voisi kuvitella, että johdon assistentti hallitsisi nykyaikaiset työmenetelmät. Olisikohan aika jättäytyä pois työelämästä tai kehittää osaamistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla