Sijoittamisen puolestapuhujat ovat sitä mieltä, että erityisesti naiset voisivat vaurastua nykyistä nopeammin ja järkevämmin.

Helppoa kuin nakinpaisto, lupaavat kirjan Nainen ja rikastumisen taito (Talentum) kirjoittaneet taloustoimittajat Emilia Kullas ja Ninni Myllyoja.

Kirja on rohkaisu sijoittamista arasteleville, eritoten naisille. Yleensä sijoittamista epäröivät ovat nimittäin naisia. Heitä, joiden mielestä varmin tapa vaurastua on kuluttaa vähemmän ja laittaa enemmän setelitukkoja sukanvarteen.

Taustaa: Oletko valmistautunut aikaan, jolloin palkkaa ei enää tule?

Auttaako kirja sijoittamisessa?

Kyllä kirja kynnystä madaltaa. Ainakin se selvittää tavallisen palkansaajan realistiset sijoitusvaihtoehdot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Helpointa ja halvinta on sijoittaa rahastoihin. Suorat osakeostot tai sijoitusasunnot vaativat enemmän varoja ja tietoa, mutta eivät nekään ole rakettitiedettä.

Kirjoittajien mielestä jokaisen kannattaa selvittää, olisiko sijoittaminen sopiva vaihtoehto. Minikorkoisilla pankkitileillä säästöt murenevat inflaatiopeikon suuhun.

Muutama kymppi kuussa riittää, ja omasta pankista saa neuvoja. Mitä varhemmin aloittaa, sitä parempi mahdollisuus on vaurastua.

Lue vinkit: Näistä astioista maksetaan yllättävän paljon

Taas kerran tällainen rahastoja ylistävä kirjoitus.  Oman kokemukseni mukaan rahastoihin ei kannata sijoittaa. Niissä ei koskaan jää pankki tappiolle mutta sijoittaja saattaa jäädä. Pankit veloittaa hallinnointipalkkioita, jotka jäävät normisijoittajailta tietämättömiin. Pankin rahastonhoitajalla eivät ole omat rahat kyseessä niin saattaa vaan "makuuttaa" rahoja eikä rahaston tilanteen seuraaminen ole ensisijainen tavoite. Oma palkkahan juoksee joka tapauksessa. Riskin kantaa aina rahastoon rahansa laittanut, ei pankki. Itseltä meni hukkaan pari tuhatta, Åke Lindblomilta yli miljoona. Vielä soitteli pankki perään, että sijoita rahastoihin. Lopetin kaikki tilini pankissa, Nordea nimeltään.

Vierailija

Pankit ovat naisten elättivariksia. Piensijoittamisen idea on ollut sama vuosikymmenien ajan. Isot sijoittajat heiluttelevat ja lukitsevat pörssikursseja nyppiäkseen epävarmojen piensijoittajien pääomat. Tarvitaan siis kovahermoisia (ja raharikkaita)naisia salkkujen kahvoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla