Älypuhelimiin on saatavilla paljon ilmaisia palveluita, jotka auttavat arjessa. Kodin Kuvalehti listasi apurit, me valitsimme niistä mehukkaimmat.

Taksi Finland

Sovelluksella voi tilata taksin paikkaan X, vaikka et tiedä tarkkaa osoitetta. Palvelu kertoo, missä olet. Erityisen hyvin palvelu sopii paljon matkustaville tai helposti eksyville.

Mihin puhelimiin? Android, iPhone, Windows.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tripadvisor

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paljon matkustavia auttaa muun muassa parhaat ravintolat, majapaikat, nähtävyydet ja reitit seulova palvelu, jota kautta saat myös kohteen kartan.

Mihin puhelimiin? Android, iPhone.

Parkman

Eikö ole kolikoita? Auton pysäköinnin voi maksaa puhelimella ja lisätä parkkiaikaa käymättä välillä autolla. Palvelu myös muistuttaa, kun parkkiaika on päättymässä. Parkmanin lataus ja rekisteröinti ovat ilmaisia, mutta käyttö maksaa 0,49 euroa pysäköintimaksun lisäksi.

Mihin puhelimiin? Android, iPhone, Windows.

Viinistä viiniin

Mitä viiniä ostaisin? Viini-lehden palvelu suosittelee viinejä mieltymystesi mukaan ja auttaa suunnistamaan Alkossa. Perussovellus on ilmainen, mutta 1,79 euron lisäpalvelulla saat viinisuositukset ruualle.

Mihin puhelimiin? Android ja iPhone.

Pankin kännykkäsovellukset

Useimpien pankkien mobiilisovellukset auttavat maksamaan laskut lukemalla laskun viivakoodin kännykän kameralla ilman, että sinun täytyy näpytellä litania viitenumeroita.

Mihin puhelimiin? Useimpiin.

Lähde: Kodin Kuvalehti 17/2014

Miten lataan sovelluksen puhelimeeni?

 iPhone

Löydät puhelimesi näytöltä kuvakkeen "App Store". Kuvaketta klikkaamalla pääset Applen sovelluspankkiin, jossa voit tarkastella ja josta voit ladata haluamasi palvelun. Samalla näet, onko palvelu ilmainen vai maksullinen.

Windows-puhelimet

Puhelimissa on iPhonen tapaan vakiona joko "Market place" tai "Kauppa" -kuvake, jota klikkaamalla pääset käsiksi puhelimessa toimiviin palveluihin.

Otsikko tuo mieleen humalahakuisen ihmisen (kuvassa raihnainen mies!) viihdeillan apuvinkint. Ei arvaisi että jutussa on asiallisia vinkkejä.

Näin on ! Kaikki muut artikkelissa mainitut palvelut on vielä ymmärrettävissä ja varmaan niistä apua on mutta juomavinkkejä ei pidä lisätä missään muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla