Tällä piirakalla on takuu: muruakaan ei jää syömättä! Gluteeniton piirakka on myös helppo tehdä.

Mantelinen marjapiirakka

8–10 annosta, 40 minuuttia

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 2 kananmunaa
  • 3/4 dl maitoa
  • 4 dl marjoja

Sulata rasva. Sekoita joukkoon ensin fariinisokeri ja sitten loput kuivat aineet.

Lisää taikinaan munat ja maito.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaada taikina gluteenittomilla korppujauhoilla voideltuun vuokaan. Ripottele marjat päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.

Siivilöi koristeeksi tomusokeria ja tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Ohje on julkaistu ET-lehden numerossa 22/20202.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla