Gluteeniton brita-kakku täytetään raparperilla, mansikoilla ja maustetaan vaniljarahkalla. Tällä herkullisella kakulla hurmaat taatusti vieraat!

Raparperi-brita

10 palaa

  • 125 g voita tai leivontamargariinia
  • 1 dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 1 ½ dl (75 g) mantelijauhetta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ dl maitoa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria

Täyte

  • 2 raparperinvartta
  • 2 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • ½ l mansikoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • 1 rkl sokeria

Tee näin

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten voi-sokerivaahdon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle 25 x 30 senttiseksi levyksi. Käytä apuna mantelijauhoja.
  3. Paista kakkupohjaa 10 minuuttia.
  4. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri. Vatkaa kunnes vaahdosta tulee jämäkkää ja kiiltävää. Ota kakkupohja uunista ja levitä marenki aaltomaisesti kakun pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia eli kunnes marengin pinta on saanut hieman väriä.
  5. Valmista täyte. Leikkaa raparperit viiden sentin pätkiksi. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Lisää raparperit, kun sokeri on liuennut. Hauduta raparpereja muutama minuutti ja nosta ne pois liemestä, kun ne ovat hieman pehmenneet. Lohko mansikat. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon rahka ja sokeri.
  6. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Levitä kermavaahtoa ja päälle mansikoita ja raparpereja. Nosta toinen levy päälle ja jatka täyttämistä. Koristele pinta mansikoilla ja raparpereilla.