Tässä kesätsalaatissa yhdistyvät raikas raparperi, retiisit ja mozzarella. Kastike saa makua itse keitetystä raparperimehusta.

Raparperisalaatti

4-6 annosta

  • 1 raparperinvarsi
  • 1 l revittyä jääsalaattia
  • ½ l rucolaa tai horsmanlehtiä
  • 12 retiisiä
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
  • 1 pallo buffalomozzarellaa

Salaattikastike

  • 2 dl raparperinvarsia pilkottuna
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua
  • mustapippuria
  1. Valmista ensin salaattikastike. Lisää pilkotut raparperipalat, vesi ja sokeri kattilaan. Hauduta aineksia 15 minuuttia. Siivilöi mehu. Sekoita jäähtyneen mehun joukkoon öljy, suola ja pippuri.
  2. Valmista salaatti. Kuori ja leikkaa raparperi ohuiksi lastuiksi. Revi jääsalaatti ja silppua rucola tai horsmanlehdet. Lohko retiisit. Yhdistä ainekset ja kaada salaattikastike joukkoon.
  3. Kumoa salaatti tarjoiluvatiin. Lisää salaatin pinnalle kuorittuja pistaasipähkinöitä ja paloiteltua mozzarellaa.