Tässä kesätsalaatissa yhdistyvät raikas raparperi, retiisit ja mozzarella. Kastike saa makua itse keitetystä raparperimehusta.
Raparperisalaatti
4-6 annosta
- 1 raparperinvarsi
- 1 l revittyä jääsalaattia
- ½ l rucolaa tai horsmanlehtiä
- 12 retiisiä
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- 1 pallo buffalomozzarellaa
Salaattikastike
- 2 dl raparperinvarsia pilkottuna
- ½ dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua
- mustapippuria
- Valmista ensin salaattikastike. Lisää pilkotut raparperipalat, vesi ja sokeri kattilaan. Hauduta aineksia 15 minuuttia. Siivilöi mehu. Sekoita jäähtyneen mehun joukkoon öljy, suola ja pippuri.
- Valmista salaatti. Kuori ja leikkaa raparperi ohuiksi lastuiksi. Revi jääsalaatti ja silppua rucola tai horsmanlehdet. Lohko retiisit. Yhdistä ainekset ja kaada salaattikastike joukkoon.
- Kumoa salaatti tarjoiluvatiin. Lisää salaatin pinnalle kuorittuja pistaasipähkinöitä ja paloiteltua mozzarellaa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa