Kääräise täytetty leipä evääksi tai nauti se lounaaksi kotona. 

Lohi-avokadoleipä

1–2 annosta

2 viipaletta maalaisleipää

1 valkosipulinkynsi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 rkl oliiviöljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

200 g lohta

½ tl suolaa

1 pieni avokado

2 rkl yrttituorejuustoa

salaattia tai lehtipinaattia

  • Leikkaa maalaisleivästä kaksi reilua viipaletta ja puolita ne vielä kahtia.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota se öljyssä pannulla. Varo ettei se pala. Lisää leipäviipaleet pannulle ja paista ne kummaltakin puolelta. Nosta leivät pannulta.
  • Viillä lohipalasta nahka pois ja leikkaa lohi sentin viipaleiksi. Paista viipaleet pannulla mehevän kypsiksi. Suolaa viipaleiden pinta.
  • Halkaise avokado, poista kivi ja kuori ja lohko hedelmä.
  • Kokoa leipä. Sipaise yrttituore-juustoa kahdelle leipäviipaleelle. Nosta päälle kalapalat, avokadot ja salaatti tai lehtipinaatti. Paina toinen leipäviipale päälle.

Vinkki!

Vaihtele täytettä. Kokeile lohen tilalla paahdettua kananpoikaa tai kotijuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla