Kääräise täytetty leipä evääksi tai nauti se lounaaksi kotona.
Lohi-avokadoleipä
1–2 annosta
2 viipaletta maalaisleipää
1 valkosipulinkynsi
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
2 rkl oliiviöljyä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
200 g lohta
½ tl suolaa
1 pieni avokado
2 rkl yrttituorejuustoa
salaattia tai lehtipinaattia
- Leikkaa maalaisleivästä kaksi reilua viipaletta ja puolita ne vielä kahtia.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota se öljyssä pannulla. Varo ettei se pala. Lisää leipäviipaleet pannulle ja paista ne kummaltakin puolelta. Nosta leivät pannulta.
- Viillä lohipalasta nahka pois ja leikkaa lohi sentin viipaleiksi. Paista viipaleet pannulla mehevän kypsiksi. Suolaa viipaleiden pinta.
- Halkaise avokado, poista kivi ja kuori ja lohko hedelmä.
- Kokoa leipä. Sipaise yrttituore-juustoa kahdelle leipäviipaleelle. Nosta päälle kalapalat, avokadot ja salaatti tai lehtipinaatti. Paina toinen leipäviipale päälle.
Vinkki!
Vaihtele täytettä. Kokeile lohen tilalla paahdettua kananpoikaa tai kotijuustoa.
Seuraa meitä Facebookissa