Kroppa ja varsinkin jalat olivat balettitanssija Kare Länsivuoren tärkein työkalu liki 30 vuotta. Nyt hän huolehtii toisten jaloista valmistamalla napakasti istuvia mittatilauskenkiä.

Tähtitanssijan tittelin saanut Kare Länsivuori jäi eläkkeelle Kansallisbaletista 44-vuotiaana. Edessä oli uuden ammatin hankkiminen.

Länsivuori toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja lähti opiskelemaan jalkineiden valmistusta Kankaanpäähän. Harjoittelujakso maailmankuululla John Lobbilla Lontoossa sai hänet lopullisesti vakuuttumaan valinnastaan.

Kärkitossut vaihtuivat mittatilauskenkiin. Jalkatyö vaihtui käsityöhön. Länsivuorella on verstas ja liike Helsingissä Eerikinkadulla yhdessä vöitä valmistavan kollegansa kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Urallaan Länsivuori kärsi monista loukkaantumisista ja vammoista, jotka vaativat kärsivällisyyttä koettelevaa kuntouttamista. Hän jos kuka tietää, kuinka jalkoja ja selkää pitää hoitaa. Tässä hänen vinkkinsä:

  • Ikääntyessä jalkaterän kaari pyrkii laskeutumaan. Paras ennaltaehkäisevä lääke on säännöllinen, yksinkertainen jalkajumppa. Se voi olla varvaskävelyä, tennispallon pyörittelyä ja sukan kuromista kasaan varpailla.
  • Tärkeintä on saada isovarpaan tyvi vahvistumaan. Jos se heikkenee, kaari alkaa laskeutua ja vaivaisenluu kehittyä.
  • Jos nilkat ja jalkaterät alkavat kaaren laskeutumisen vuoksi kääntyä sisäänpäin, pelissä on koko jalkalinja. Polvet alkavat kääntyä, mikä vaikuttaa lonkkiin ja sitä kautta selkään.
  • Jumpalla voi estää vaivaisenluun kehittymisen leikkauskuntoon.
  • Hyvät kengät ja pohjalliset ovat tärkeät. Pohjallisia kannattaa alkaa käyttää hyvissä ajoin. Ne voi teettää mittojen mukaan, mutta valmiitakin löytyy. Irtopohjalliset pystyy vaihtamaan jalkineesta toiseen.
  • Välilevyn repeämisten ja pullistumien vuoksi olen kärsinyt pitkään selkäsäryistä. Nykyinen työni mittatilauskenkien valmistajana vaatii paljon istumista, mikä ei tietenkään ole hyväksi. Hoidan selkääni pilates-jumpalla niin paljon kuin työltäni ehdin.
  • Pilates on minulle sopiva laji, koska siinä keskitytään keskivartalon vahvistamiseen, liikutetaan käsiä ja jalkoja mutta pidetään korsetti kasassa. Se ei rasita niveliä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kare Länsivuori

Syntynyt Kuopiossa 1968. Asuu Helsingissä.

Työ Eläkkeellä balettitanssijan työstä. Kansallisbaletin johtajan myöntämä tähtitanssijan arvonimi. Miesten ja naisten mittatilausjalkineiden valmistaja toiminimellä Kare Länsivuori bespoke shoemaker.

Perhe Vaimo ja kaksi tytärtä.

Harrastukset Vanhan kyläkoulun kunnostaminen, savusauna, ruoanlaitto, melonta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla